iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Au rămas mai puțin de 2 zile până la TIFF! Ești gata? Ca să-ți faci viața mai ușoară, îți recomandăm să descarci aplicația TIFF Official App de pe Android Play sau Apple Store. Acolo vezi programul complet pe zile, poți cumpăra bilete și poți vota filmele preferate. Avem și noi câteva recomandări.

12 filme realizate de cineaști din toată lumea aflați la primul sau al doilea lungmetraj fac parte din Competiția Oficială. După cum spune Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, majoritatea sunt despre personaje atipice, nonconformiste, despre reacții la presiunile sociale și nevoia de conexiune, afirmare sau independență.

Unul dintre acestea este Hipnoză (r. Ernst de Geer), despre un cuplu aparent perfect al cărui echilibru marital e dat peste cap după ce eroina trece printr-o ședință de hipnoză pentru a se lăsa de fumat, dar în schimb începe să se lepede de inhibiții.

Descoperă Competiția Oficială


Competiția What's Up, Doc? cuprinde 10 titluri care întind la limită ideea de film documentar și adună laolaltă formate clasice, hibrid, ba chiar și o ficțiune abil camuflată în estetica de verité a genului.

Protagonistul din Muzică din pahare / Glass, My Unfulfilled Life îți arată că nu e niciodată prea târziu să-ți îndeplinești visul din copilărie. La 52 de ani, regizorul olandez Rogier Kappers încearcă să învețe să cânte la orga de sticlă, un instrument muzical făcut din pahare. Dacă ți se pare că e puțin lucru, înseamnă că încă nu ai văzut filmul.

Descoperă What's up, Doc?


Ca în fiecare an, selecția Zilelor Filmului Românesc reunește la TIFF câteva dintre cele mai relevante producții cinematografice autohtone din ultima perioadă. Unul dintre filmele pe care nu ai voie să le ratezi este Săptămâna mare (r. Andrei Cohn), care a avut premiera în secțiunea Encounters de la Berlinale și este bazat pe nuvela O făclie de Paște de I.L. Caragiale. E o poveste despre rasism și antisemitism scrisă acum 130 de ani care, din păcate, are ecouri și în vremurile noastre.

Descoperă Zilele filmului românesc


Între 15 și 22 iunie 2024, la TIFF Lounge din Piața Unirii vei avea ocazia să participi la discuții cu cineaști, jurnaliști sau profesioniști din diferite arii, care vor iniția discuții pe temele filmelor din program. Printre invitați se numără actori precum Jojo T. Gibbs, Bogdan Dumitrache, Dana Rogoz sau artista Marina Voica. Intrarea este liberă. Primul weekend este dedicat și unei serii de ateliere din cadrul Focus Japonia, pentru care va trebui să te înscrii în prealabil printr-un formular.

Descoperă TIFF Talks


Miercuri, 19 iunie 2024, cele mai importante săli de cinema din Cluj au programate filme din cinematografia maghiară, iar la majoritatea proiecțiilor vei avea șansa să cunoști realizatorii, care vor participa la sesiuni de Q&A. Cele 10 filme din Ziua Maghiară îți permit să descoperi diversitatea cinemaului maghiar, de la filme care-ți prezintă problemele societății actuale, la povești despre prietenii improbabile, documentare emoționante, și chiar și o animație infuzată cu nostalgie.

Descoperă Ziua Maghiară

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus