iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Al 6-lea film de TIFF 2024 pentru mine și al 3-lea film de MiniTiff.

A fost un citat în acest film, care a spus tot: "A ajuns să îmi placă faptul că merge mai încet Mobra, pentru că ai timp să vezi ce este în jur. Doar că pe când te chiar uiți, apare următorul lucru și următorul."

Horia a avut timpul necesar ca să se regăsească în el și să aibă curajul interior să facă alegerile care îi schimbă viața.

Au venit în sala la Q&A personajul principal Horia, personajul secundar Stela, alte două personaje episodice, regizoarea și doi directori tehnici. Un Q&A stufos care a răspuns la toate întrebările publicului din multiple puncte de vedere.

La Q&A am aflat că filmările au durat, în jur de 5 săptămâni. Am mai aflat că cea mai greu de filmat scenă din film a fost cea cu o urmărire între o Dacie și Mobră.

Acest film are trei proiecții, iar eu am fost la a doua. Dacă nu l-ați văzut aici, merită să îl căutați și după TIFF.


Horia
Secțiune: miniTIFF | Zilele Filmului Românesc
Regizor: Ana-Maria Comanescu
Distribuție: Liviu Cheloiu, Vladimir Teca, Angelina Pavel, Daniela Nane
Durată: 1h 48m / Limba: ro / Anul: 2023
Sinopsis: Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus