iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Blondi este primul meu film de TIFF 23 din 2024.

Blondi este un film greu despre multe subiecte ascunse în viața de zi cu zi - e despre Blondi și Mirko mamă tânără și fiu la 16, care fumează, beau, merg la concerte, petreceri, toate împreună. Blondi l-a născut la 16 ani pe Mirko după un avort nereușit și este bucuroasă de fiul pe care îl are... Dar își dorește viața surorii ei care are doi copii, un soț și un job solid. Iar sora ei vrea libertatea pe care o are Blondi.

Filmul are un final și trist și fericit. Blondi, care și-a crescut fiul singură, află că fiul ei a cerut bursă la Facultatea de arte din Barcelona și s-a aflat între cei cinci care chiar au primit-o. Mirko e fericit de răspuns dar nu vrea să-și lase mama singură, până la urmă el pleacă și mama lui se împacă cu sora ei cu care fusese certată toată viața.

Regizoarea acestui film, Dolores Fonzi, e și scenaristă și interpretează și personajul principal.

Acest film vrea / reușește să arate și independența copiilor de azi și greutățile prin care au de trecut când adulții nu sunt responsabili. Acest film mai are o proiecție în acest TIFF, Luni, 24 iunie 2024 la Cinema Victoria de la ora 12:30.

Dacă v-am convins, vă las linkul la bilete: eventbook.ro/bilete-tiff-2024-blondi


Blondi (12+)
Secțiune: miniTIFF
Regizor: Dolores Fonzi
Distribuție: Carla Peterson, Dolores Fonzi, Leonardo Sbaraglia, Rita Cortese
Durată: 1h 27m / Țară: Argentina / Anul: 2023
Sinopsis: Iată povestea lui Blondi și Mirko. Le place să trăiască împreună, ascultă aceeași muzică, adoră aceleași filme, le place să fumeze iarbă și să meargă la concerte, au aceiași prieteni și se înțeleg de minune. Dar, deși pare că au cam aceeași vârstă, Blondi este de fapt mama lui Mirko...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus