iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Al 3-lea film la TIFF 2024 pentru mine.

Sophie, după ce s-a mutat de la țară la oraș, se duce la pregătire pentru testul de dinainte de facultate. În ultima vreme a avut doar note proaste, iar testul se apropie.

Pe tot parcursul filmului, toată lumea o întreabă ce vrea să facă cu viața ei, iar ea nu știe ce să răspundă, ce vrea să facă.

Spre final, tatăl ei îi povestește că nu se simte împlinit cu viața lui, că nu e bucuros cu ceea ce a ajuns și atunci ea descoperă că nu vrea să ajungă așa. Își va urma visul să ajungă la Politehnică, să schimbe ceva în viața oamenilor.

Visul ei e ca toți oamenii să fie acceptați așa cum sunt ei, ca toți oamenii să fie considerați egali, fără diferențe sociale. Nu suportă ca ea și familia ei să fie tratați înjositor din cauza diferențelor sociale.

În ochii fetei se pot vedea sentimentele ei, când iubește, urăște sau nu înțelege. Ochii ei sunt mai expresivi decât corpul.

Muzica din acest film a completat perfect filmul; ne dăm seama de emoțiile descrise, după muzica din film.

Și acest film a avut 2 proiecții, eu am mers la cea de-a doua, dar îl recomand cu căldură tuturor vârstelor.


La voie royale / Calea spre excelență
Secțiune: miniTIFF
Regizor: Frédéric Mermoud
Distribuție: Suzanne Jouannet, Marie Colomb, Maud Wyler, Cyril Metzger, Marilyne Canto
Durată: 1h 47m / Țară: Franța / Anul: 2023
Sophie este o elevă strălucită. Încurajată de profesorul de matematică, fata lasă în urmă ferma familiei și se mută la oraș pentru a urma cursuri dedicate elevilor supradotați. Noii colegi, succesele, eșecurile și competiția acerbă o fac pe Sophie să înțeleagă că visul ei de a urma Politehnica reprezintă mai mult decât dorința de a fi mereu prima la învățătură.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus