iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Al 5-lea film din acest TIFF 2024 pentru mine, al 2-lea film din secțiunea Game On, al 2-lea film în open air din Piața Unirii.

Voy! Voy! Voy! este un film despre sport care te transportă în Egiptul sărac. Cuvântul "voy" înseamnă "vin" în spaniolă și se strigă când persoanele nevăzătoare care joacă fotbal fug spre minge, ca să nu se ciocnească.

Este unul dintre filmele mele preferate din acest TIFF, cu comedie, sport, și "spionaj". Este un film care a trecut pe la marile festivaluri de film și a fost ales de către țara lui, Egipt, să fie înscris în cursa pentru Cel mai bun film străin la Oscar la mai puțin de o săptămână după ce a ajuns în cinematografe.

Este primul meu film egiptean și mi-a făcut o impresie bună. Filmul te plimbă prin amuzament, emoții profunde și muzică de spionaj, și rezultă o comedie ca una americană dar cu mustăți arabe:).

Hassan personajul principal vrea să scape din islamism și din cruntele condiții din Egipt, așa că se preface că e orb pentru a putea scăpa în Europa liberă împreună cu echipa de fotbal pentru nevăzători.

Voy! Voy! Voy! a avut două proiecții, una luni și una marți, eu am fost la prima dintre ele. Și vi-l recomand.


Voy! Voy! Voy!
Secțiune: Game On
Regizor: Omar Hilal
Distribuție: Muhammad Farrag, Nilli Karim, Bayoumi Fouad, Taha Desouky, Amgad Al Haggar, Passant Shawky
Durată: 1h 48m / Țară: Egipt / Anul: 2023
Jovialul și amoralul Hassan este agent de pază în Egipt și e gata de orice pentru a scăpa de problemele financiare și lipsa de oportunități. Când se alege praful de planurile sale de a lua de nevastă o englezoaică mult mai în vârstă decât el, iar itinerariul urmat de miile de migranți în drum spre Europa se dovedește prea plin de provocări, Hassan recurge la o ultimă soluție: se preface că e orb și se înscrie într-o echipă de fotbal ce urmează să participe la Campionatul de Fotbal pentru Nevăzători ce va avea loc în Polonia. Va reuși Hassan să-și ducă misiunea până la capăt?

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus