iunie 2024
Festivalul TIFF 2024
Ultimul film pentru mine în acest TIFF 2024, Scrapper / Singură cu tata, este un film despre o fetiță care trăiește singură până când apare tatăl ei care fusese absent toată viața ei.

În acest film, pe lângă relația între cei doi, au fost niște replici spumoase care marchează independența personajului principal, Georgie:
"It takes a village to raise a child.
I can raise myself, thanks!
" sau
"I'm gonna mess up a lot.
So will I
".

Ea trebuie să se crească singură și să devină, de la o vârstă fragedă, independentă, după ce mama ei moare. Din frică față de inspectorii de la Protecția Copilului care o pot trimite la orfelinat dacă află că e singură, cere unor oameni să le înregistreze vocea și montează mesaje telefonice care să pară ca fiind din partea părințiilor ei.

A fost un film greu care ne-a arătat cum o fetiță poate să aibă grijă de ea, fără un părinte în preajmă, cum ea nu știe de zâna măseluță, și se comportă extrem de matur.


Scrapper / Singură cu tata
Secțiune: miniTIFF (12+)
Regizor: Charlotte Regan
Distribuție: Harris Dickinson, Lola Campbell, Alin Uzun, Ambreen Razia, Olivia Brady
Durată: 1h 24m / Țară: Marea Britanie / Anul: 2023
Sinopsis: Georgie are 12 ani și trăiește singură în Londra. Nu are nici o problemă că în viața ei nu există niciun adult, ba chiar îi place la nebunie asta. Fură biciclete cu Ali, amicul ei, și le vinde ca să câștige un ban. Acasă, totul e plin de magie: păianjenii, colegii ei de apartament, se ironizează încontinuu, iar din dormitorul mamei pare să crească un turn bizar ce atinge cerul. Într-o zi, tatăl înstrăinat al lui Georgie se întoarce pe neașteptate, iar fata trebuie să admită că viața ei nu este deloc așa roz...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus