Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2006

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Start la TIFF 2006!


mai 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Aşteptarea a luat sfârşit! Ediţia a cincea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) începe în această seară cu o proiecţie eveniment şi în prezenţa unor personalităţi de marcă.

"Kilometrul 0" al tuturor cinefililor este cinematograful Republica, unde, de la ora 19.00, începe maratonul filmelor la TIFF 2006. În total, în cele zece zile de festival, publicul se va putea delecta cu 97 de lung-metraje şi 57 de scurt-metraje, majoritatea în premieră absolută în România.

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, va participa la Festivitatea de deschidere, alături de regizorul Radu Mihăileanu. Toţi cei prezenţi vor putea face apoi "cunoştinţă" cu o peliculă ce s-a bucurat de un mare succes: filmul A fost sau n-a fost?, debutul în lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, proaspătul câştigător al trofeului Camera d'Or şi al premiului Label Europa Cinéma, acordat celui mai bun film european prezentat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de Film de la Cannes.

O parte din echipa care a contribuit la succesul filmului A fost sau n-a fost? va răspunde "prezent" la întâlnirea cu publicul clujean. La Festivitatea de deschidere vor fi prezenţi actorii Ioan Sapdaru şi Luminiţa Gheorghiu, producătorul executiv Daniel Burlac şi directorul de imagine Marius Panduru. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 37 Uses for a Dead Sheep la TIFF 2006, Carmen Mezincescu
 Aerul de la TIFF 2006, Andrei Gorzo
 Plus / minus TIFF 2006, Laurenţiu Brătan
 Sec de TIFF, Andrei Creţulescu
 TIFF 5. A fost şi va fi..., Alin Ludu Dumbravă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer