mai 2006
Cinefilii nu se dezmint! Fanii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au transformat Clujul în kilometrul 0 al cinematografiei.

Numărul de bilete şi abonamente vândute este deja un record, ediţia a cincea a TIFF dovedindu-se cea mai "tare" de până acum la acest capitol. S-au vândut deja, până în dimineaţa celei de-a treia zile de festival, 212 abonamente de 8 filme, 326 de abonamente de cinci filme şi 56 de carduri TIFF, care conţin bilete pentru 30 de filme.

Recordul maxim de spectatori în sală este deţinut, până în prezent, de filmul A fost sau n-a fost? al regizorului Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes. 998 de cinefili au umplut până la refuz cea mai mare sală de cinema din Cluj, Republica, la proiecţia din seara de deschidere a TIFF 2006. De asemenea, filmul Va, vis et deviens - Trăieşte al regizorului Radu Mihaileanu a avut sâmbătă seară un succes enorm. Sala, plină ochi, a aplaudat frenetic, în picioare, timp de mai bine de zece minute, filmul care are în palmares un premiu Cesar pentru scenariu.


VIP-uri în săli şi pe ecrane la TIFF 2006

VIP-urile nu ratează cel mai important eveniment cultural al momentului, TIFF 2006. Personalităţi ale căror nume sunt pe buzele tuturor vin să ia "pulsul" Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Ministrul mediului, Sulfina Barbu şi preşedintele ANAF, Sebastian Bodu, au făcut cunoştinţă, sâmbătă după-amiază, cu atmosferă unuia din cele mai fierbinţi puncte ale Clujului, cinema Republica. "Am auzit numai lucruri extraordinare despre festival. E minunat ca atât de multă lume vine să vadă filme cu adevărat bune", i-a mărturisit ministrul Sulfina Barbu preşedintelui onorific al TIFF, Tudor Giurgiu, care i-a întâmpinat pe ambii demnitari. Şeful Fiscului, Sebastian Bodu n-a vrut să rateze o proiecţie eveniment, peliculă Toţi copiii nevăzuţi, un proiect complex care pune cap la cap şapte scurte poveşti ale unor copii defavorizaţi.

VIP-urile nu lipsesc nici de pe ecrane, unde îşi dovedesc talentul actoricesc. Tenismenul care a dus faima României peste graniţe, Ilie Năstase, este actor la TIFF 2006, în filmul nemţesc Geamurile vin luni - Windows on Monday. Năstase are o apariţie surprinzătoare în rolul unui... jucător de tenis îmbătrânit. Din păcate, marele tenisman nu va putea veni la Cluj, fiind prins în atmosfera şi evenimentele Roland Garros-ului. Filmul rulează luni, 5 iunie, începând cu ora 15:30, la cinema Republica.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus