Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2006

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Ziua maghiaro-română la TIFF 2006


iunie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF 2006) v-a pregătit în acest an, în premieră, o serie de manifestări reunite sub titulatura Ziua Maghiară. Azi, miercuri, 7 iunie, veţi putea viziona filme şi vă veţi putea întâlni cu o serie de invitaţi din Ungaria.

Seria evenimentelor va fi deschisă de conferinţa de presă (ora 10, Hotel City Plaza) a regizorului maghiar Gyorgy Palfi, al cărui film, Taxidermia este în Competiţie la TIFF 2006. Şi publicul îl va putea cunoaşte pe tânărul regizor ungur, deoarece acesta se va afla la întâlnirea cu cinefilii la Cinema Victoria, ora 17.30, unde va rula filmul său.

Taxidermia este filmul şoc al anului, senzaţia Cannes-ului 2006, unde a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard. Insuportabil, nebun, obligatoriu. Trei poveşti. Trei vârste. Trei bărbaţi. Bunic, tată, fiu. Unul este asistent la spital, unul este sportiv de performanţă şi unul se ocupă cu împăierea animalelor. Unul râvneşte la dragoste, altul la succes, iar al treilea la nemurire. Legaţi-vă centurile de siguranţă: vizionarea va fi turbulentă.

Alte două proiecţii importante programate în cadrul Zilei Maghiare la TIFF 2006 sunt Districtul, regizat de Petr Zelenka, programat la Republica, de la ora 15.30, şi Palme albe, al regizorului Szabolcs Hajdu, unde celebrul actor român Gheorghe Dinică interpretează rolul principal. Dinică este Miklos Dongo, un gimnast olimpic a cărui carieră a fost brusc întreruptă în urma unei accidentări. El emigrează în Canada pentru a începe o nouă viaţă, ca antrenor. O proiecţie în aer liber pe care sunteţi invitaţi să o vizionaţi la Echinocţiu, începând cu ora 21.30.

Fanii scurtmetrajelor nu vor fi nici ei dezamăgiţi. TIFF 2006 a programat, la cinema Victoria, Scurtmetraje maghiare, începând cu ora 12.30.

Ziua Maghiară se încheie în ritm de rock experimental. La Meting Point TIFF, vine, direct din oraşul Gyor, trupa Pozvakovski, care va concerta începând cu ora 22.00.


Începe "valul românesc" la TIFF 2006!

Nume de marcă ale cinematografiei româneşti îşi fac apariţia, în forţă, la TIFF 2006. Tot azi, miercuri, 7 iunie, cinefilii se vor putea întâlni cu personalităţi ale filmului românesc şi vor putea savura două proiecţii eveniment.

Ştefan Iordache, care va primi în acest an Premiul de Excelenţă, se va afla la Cluj, pentru proiecţia filmului Cel mai iubit dintre pământeni, programat la Cinema Republica, de la ora 20.30, unde se va întâlni cu publicul.

Nici regizorul Cătălin Mitulescu nu ratează TIFF 2006. El se va întâlni cu cinefilii clujeni la ora 18.00, la cinema Republica, unde va rula filmul său, Cum mi-am petrecut sfîrşitul lumii, prezentat în premieră absolută în România, după marele succes de la Cannes. Nu va lipsi de la întâlnire nici Dorotheea Petre, actriţa principală a filmului, câştigătoarea Premiului pentru interpretare la secţiunea Un Certain Regard în cadrul Festivalului de la Cannes din acest an.

Ştefan Iordache, Cătălin Mitulescu şi Dorotheea Petre vor răspunde şi la întrebările jurnaliştilor, în cadrul unor conferinţe de presă programate pentru joi, 8 iunie. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 37 Uses for a Dead Sheep la TIFF 2006, Carmen Mezincescu
 Aerul de la TIFF 2006, Andrei Gorzo
 Plus / minus TIFF 2006, Laurenţiu Brătan
 Sec de TIFF, Andrei Creţulescu
 TIFF 5. A fost şi va fi..., Alin Ludu Dumbravă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer