iunie 2006
"O piatră de încercare, pe care am trecut-o cu bine". Aşa a caracterizat regizorul Cătălin Mitulescu prima proiecţie cu public din România a filmului său Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii. Premiera a avut loc miercuri seara, la TIFF, sala Republica fiind umplută până la refuz de cinefilii care cu greu îşi mai găseau loc chiar şi pe scări.

"A fost un public foarte cald, dornic de filme româneşti, s-a aplaudat, lucru care m-a emoţionat puternic", le-a spus regizorul jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, 8 iunie. Alături de el, s-au aflat actriţa Dorotheea Petre, câştigătoarea Premiului pentru interpretare în secţiunea Un Certain Regard în cadrul Festivalului de la Cannes din acest an, precum şi producătorul Daniel Mitulescu.

Sosit la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) direct de la Cannes, Cătălin Mitulescu a mărturisit că premiul câştigat de actriţa Dorotheea Petre este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla acestui film. "Eu cred în filmul în care publicul se ataşează de actori. Actorul e cel mai important lucru dintr-un film. Dacă tu, ca regizor, ai ceva de transmis, el te poate ajuta", a spus regizorul, aflat la debut în lungmetraj. Legat de Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Cătălin Mitulescu a explicat că şi-a dorit ca acest film să fie "regăsirea cu o generaţie". "Este un mod de a mă povesti atât pe mine, cât şi o întreagă generaţie", a spus regizorul.

Actriţa Dorotheea Petre, premiată la Cannes, a mărturisit că a fost copleşită de emoţii în momentul în care a primit premiul de interpretare în secţiunea Un Certain Regard. "M-au copleşit emoţiile, apoi bucuria. Mă pregăteam să mă întorc în ţară când am fost anunţată să rămân pentru festivitatea de premiere", a spus tânăra actriţă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus