Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2006

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Sala plină ochi la Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii - TIFF 2006


iunie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
"O piatră de încercare, pe care am trecut-o cu bine". Aşa a caracterizat regizorul Cătălin Mitulescu prima proiecţie cu public din România a filmului său Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii. Premiera a avut loc miercuri seara, la TIFF, sala Republica fiind umplută până la refuz de cinefilii care cu greu îşi mai găseau loc chiar şi pe scări.

"A fost un public foarte cald, dornic de filme româneşti, s-a aplaudat, lucru care m-a emoţionat puternic", le-a spus regizorul jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, 8 iunie. Alături de el, s-au aflat actriţa Dorotheea Petre, câştigătoarea Premiului pentru interpretare în secţiunea Un Certain Regard în cadrul Festivalului de la Cannes din acest an, precum şi producătorul Daniel Mitulescu.

Sosit la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) direct de la Cannes, Cătălin Mitulescu a mărturisit că premiul câştigat de actriţa Dorotheea Petre este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla acestui film. "Eu cred în filmul în care publicul se ataşează de actori. Actorul e cel mai important lucru dintr-un film. Dacă tu, ca regizor, ai ceva de transmis, el te poate ajuta", a spus regizorul, aflat la debut în lungmetraj. Legat de Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Cătălin Mitulescu a explicat că şi-a dorit ca acest film să fie "regăsirea cu o generaţie". "Este un mod de a mă povesti atât pe mine, cât şi o întreagă generaţie", a spus regizorul.

Actriţa Dorotheea Petre, premiată la Cannes, a mărturisit că a fost copleşită de emoţii în momentul în care a primit premiul de interpretare în secţiunea Un Certain Regard. "M-au copleşit emoţiile, apoi bucuria. Mă pregăteam să mă întorc în ţară când am fost anunţată să rămân pentru festivitatea de premiere", a spus tânăra actriţă. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 37 Uses for a Dead Sheep la TIFF 2006, Carmen Mezincescu
 Aerul de la TIFF 2006, Andrei Gorzo
 Plus / minus TIFF 2006, Laurenţiu Brătan
 Sec de TIFF, Andrei Creţulescu
 TIFF 5. A fost şi va fi..., Alin Ludu Dumbravă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer