Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2006

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Vanessa Redgrave a sosit la Cluj - TIFF 2006


iunie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Tot mai multe personalităţi de marcă din lumea filmului spun "prezent" la TIFF 2006. Actriţa britanică Vanessa Redgrave, invitata de onoare a ediţiei a cincea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, se află de joi la Cluj, unde va rămâne până în data de 11 iunie. Un alt invitat este regizorul Tony Gatlif, care semnează filmul de închidere a festivalului, Transylvania. Acest film a fost proiectat, de asemenea, şi în ultima seară a Festivalului de la Cannes.

În seara zilei de 9 iunie, cinefilii sunt invitaţi să vizioneze, în premieră absolută în România, unul din cele mai recente filme ale Vanessei Redgrave: The Fever, în regia lui Carlo Gabriel Nero, fiul actriţei. Proiecţia este programată la cinema Republica, începând cu ora 20.30.

Jurnaliştii sunt invitaţi să o cunoască pe celebra actriţă engleză în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 10.00, la Hotel City Plaza.

Tot sâmbătă, invitata de onoare a TIFF 2006 va participa la Gala de Închidere, în cadrul căreia va primi Premiul pentru întreaga activitate în cinematografia europeană. De asemenea, actriţa este cea care îi va înmâna marelui câştigător al festivalului Trofeul Transilvania.

Cariera cinematografică a Vanessei Redgrave, începută în anul 1958, cuprinde 99 de titluri, numeroase premii prestigioase, de la cel pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes din 1968, pentru modul deosebit în care a întruchipat-o pe celebra dansatoare Isadora Duncan, în filmul Isadora, la Oscarul obţinut în anul 1978 pentru rolul titular din Julia, până la Emmy-ul din 2000 pentru rolul din The Gathering Storm.

Printre titlurile faimoase care îi alcătuiesc filmografia se mai numără şi: Blow-up (regia Michelangelo Antonioni), Howards End (nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar), Yanks (unde joacă alături de Richard Gere), sau Girl, Interrupted (unde le-a avut ca partenere de joc pe Angelina Jolie şi Winona Ryder). Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 37 Uses for a Dead Sheep la TIFF 2006, Carmen Mezincescu
 Aerul de la TIFF 2006, Andrei Gorzo
 Plus / minus TIFF 2006, Laurenţiu Brătan
 Sec de TIFF, Andrei Creţulescu
 TIFF 5. A fost şi va fi..., Alin Ludu Dumbravă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer