Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat cu triumful lui Corneliu Porumboiu, care a primit trei premii, inclusiv Trofeul Transilvania, pentru filmul său de debut, A fost sau n-a fost?, proaspăt recompensat şi la Cannes cu Camera d'Or. Decernarea premiilor a fost urmată de primul concert oficial în România al trupei Fanfara Ciocîrlia, care a ridicat asistenţa în picioare mutînd-o pe culoarele Teatrului Naţional pentru o repriză toridă de dans condusă de regizorii Radu Mihăileanu şi Tony Gatlif. Închiderea oficială a TIFF-ului s-a scris însă duminică, 11 iunie, o dată cu proiecţia încinsă cu Transilvania de Tony Gatlif, regizorul afîndu-se în sală pentru a face faţă celei mai animate sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul din tot festivalul. Transilvania a fost şi filmul de închidere al ediţiei din acest an a Festivalului de la Cannes.
Acum, la ceas final, bilanţul TIFF numără o cifră record de 41.000 de spectatori, 392 de invitaţi din ţară şi străinătate şi 208 jurnalişti locali şi străini acreditaţi. Timp de 10 zile, au fost proiectate 97 de lungmetraje (dintre care 4 româneşti) şi 57 de scurtmetraje (dintre care 19 româneşti).
La două zile de la închiderea festivalului, TIFF a semnat un protocol pe 10 ani cu Emil Boc, primarul oraşului Cluj Napoca, care a numit festivalul "un brand de Cluj" şi a fost agreat contractual că Municipiul Cluj-Napoca se angajează în calitate de partener al festivalului să suporte anual o parte dintre cheltuielile organizatorice în suma minimă de 350.000 RON, dar nu mai puţin de 100.000 de euro.
La anul, TIFF-ul va avea loc între 1 şi 10 iunie şi se va desfăşura atît în Cluj cît şi în Sibiu, cu ocazia alegerii Sibiului drept capitala europeană a culturii în 2007.