Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2006

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

TIFF 2006 - Ediţie record


iunie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat cu triumful lui Corneliu Porumboiu, care a primit trei premii, inclusiv Trofeul Transilvania, pentru filmul său de debut, A fost sau n-a fost?, proaspăt recompensat şi la Cannes cu Camera d'Or. Decernarea premiilor a fost urmată de primul concert oficial în România al trupei Fanfara Ciocîrlia, care a ridicat asistenţa în picioare mutînd-o pe culoarele Teatrului Naţional pentru o repriză toridă de dans condusă de regizorii Radu Mihăileanu şi Tony Gatlif. Închiderea oficială a TIFF-ului s-a scris însă duminică, 11 iunie, o dată cu proiecţia încinsă cu Transilvania de Tony Gatlif, regizorul afîndu-se în sală pentru a face faţă celei mai animate sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul din tot festivalul. Transilvania a fost şi filmul de închidere al ediţiei din acest an a Festivalului de la Cannes.

Acum, la ceas final, bilanţul TIFF numără o cifră record de 41.000 de spectatori, 392 de invitaţi din ţară şi străinătate şi 208 jurnalişti locali şi străini acreditaţi. Timp de 10 zile, au fost proiectate 97 de lungmetraje (dintre care 4 româneşti) şi 57 de scurtmetraje (dintre care 19 româneşti).

La două zile de la închiderea festivalului, TIFF a semnat un protocol pe 10 ani cu Emil Boc, primarul oraşului Cluj Napoca, care a numit festivalul "un brand de Cluj" şi a fost agreat contractual că Municipiul Cluj-Napoca se angajează în calitate de partener al festivalului să suporte anual o parte dintre cheltuielile organizatorice în suma minimă de 350.000 RON, dar nu mai puţin de 100.000 de euro.

La anul, TIFF-ul va avea loc între 1 şi 10 iunie şi se va desfăşura atît în Cluj cît şi în Sibiu, cu ocazia alegerii Sibiului drept capitala europeană a culturii în 2007. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 37 Uses for a Dead Sheep la TIFF 2006, Carmen Mezincescu
 Aerul de la TIFF 2006, Andrei Gorzo
 Plus / minus TIFF 2006, Laurenţiu Brătan
 Sec de TIFF, Andrei Creţulescu
 TIFF 5. A fost şi va fi..., Alin Ludu Dumbravă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer