Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Hârtia va fi albastră

Premiu pentru Hârtia va fi albastră


noiembrie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul Hârtia va fi albastră, regizat de Radu Muntean, a câştigat marele premiu al festivalului de film Balkan Black Box, desfăşurat la Berlin în perioada 17-25 noiembrie 2006. Acesta este cel de-al doilea premiu pe care regizorul român îl câştigă la un festival din Germania, filmul obţinând şi premiul pentru cea mai bună regie din cadrul Festivalului de Film de la Cottbus (14-18 noiembrie 2006).

La actuala ediţie a festivalului Balkan Black Box au participat în total 38 de filme realizate in Europa de Sud-Est. Tema din acest an a festivalului a fost Spaţiile amintirii, subiectul filmului lui Radu Munteanu (revoluţia din decembrie 1989) încadrându-se foarte bine în această temă. Alte filme premiate au fost After the Dark (Serbia - premiul pentru cel mai bun film documentar), Great Expectations (Croaţia / Franţa - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj), Die Amateure und der General (Bosnia-Herţegovina / Germania - premiul "Human Rights") şi Made in Serbia (Serbia - premiul pentru cel mai bun newcomer).

Sâmbătă, 25 noiembrie, la ora 19.00, va avea loc la cinematograful Babylon din Berlin ceremonia decernării premiilor, comunică Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin. Toate articolele despre Hârtia va fi albastră


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 6 - Anul 2006, Iulia Blaga
 Ce culoare va fi hîrtia? - Hârtia va fi albastră, Daniel Goace
 Hîrtia e foarte albastră - Hîrtia va fi albastră, Alin Ludu Dumbravă
 Ordine în haos - Hîrtia va fi albastră, Andrei Gorzo
 Noi am tras în noi, după 22 - Hârtia va fi albastră, Mihnea Columbeanu
 Toate articolele despre Hârtia va fi albastră


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer