mai 2007
Sîmbătă, 12 mai, ora 22:00, Studio

Producţie: Italia, 2005 (103 minute)
Comedie
Regia şi scenariul: Pupi Avati
Imaginea: Pasquale Rachini
Montajul: Amedeo Salfa
Muzica: Riz Ortolani
Cu: Antonio Albanese, Neri Marcorè, Katia Ricciarelli, Angela Luce, Manuela Morabito, Tony Santagata, Robert Madison, Marisa Merlini
Distribuit de: 01 Rai Cinema

În Sudul Italiei, imediat după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, o familie se reuneşte în jurul singurului bărbat supravieţuitor - Giordano. În trecut, firea sa melancolică l-a făcut să pară în ochii celorlalţi un pic nebun şi fără speranţă. Însă vechea lui iubire pentru Liliana, păstrată în secret de multă vreme, ar putea acum să-i schimbe viaţa. Liliana a rămas văduvă, are un copil de crescut şi nu se mai poate descurca singură. Giordano - care împarte casa cu mătuşile ce l-au crescut de mic - este gata să-i ofere protecţie cumnatei sale, dar oare va mai găsi el dragoste şi înţelegere în inima celei pe care a iubit-o atât de mult timp?

Premii:
Premiul Panglica de Argint pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi cele mai bune costume - Premiile Sindicatului Naţional Italian al Jurnaliştilor de Film, 2006.

Selecţii şi nominalizări:
Cel mai bun actor în rol principal, cele mai bune costume, cel mai bun actor în rol secundar şi cea mai bună actriţă în rol secundar - Premiile David di Donatello, 2006; Premiul Panglica de Argint pentru cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun regizor, cel mai bun producător şi cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Premiile Sindicatului Naţional Italian al Jurnaliştilor de Film, 2006; Premiul Leul de Aur - Festivalul de Film de la Veneţia, 2005.

Giuseppe (Pupi) Avati şi-a abandonat studiile pentru a se dedica în întregime "hobby-urilor" sale: jazz-ul şi cinematografia. Împreună cu fratele său, Antonio, a fondat compania de producţie cinematografică A.M.A. şi a devenit unul dintre cei mai prolifici regizori italieni contemporani: 40 de filme în 35 de ani de carieră. Prin stilul său, Avati continuă tradiţia şcolii italiene a filmului de artă.

Website: http://www.lasecondanottedinozze.it/