mai 2007
Sâmbătă, 12 mai, ora 20:30, E-Uranus (Str. Uranus, nr. 144)

Producţie: Spania, 2006
Comedie, dramă (100 minute)
Regia şi scenariul: Carlos Iglesias
Imaginea: Tote Trenas
Montaj: Luisma del Valle
Cosume şi scenografie: Jose Maria de Cossio, Puy Uche
Cu: Isabel Blanco, Enrique Cazorla, Felix Cubero, Nieve de Medina, Enrique Escudero
Distribuit de: Alta Classics

Spania anilor '60 - când "reorganizarea" industriei înseamnă că mulţi muncitori au rămas şomeri şi sunt forţaţi să emigreze. Martin (Carlos Iglesias) este unul dintre ei. El locuieşte împreună cu părinţii, soţia şi fiul lor într-un apartament, la subsol. Încurajat de Marcos, prietenul şi fostul lui coleg, Martin se hotărăşte să emigreze în Elveţia. Nereuşind să obţină un permis de muncă de la Consulatul elveţian, se hotărăsc să plece oricum şi trec de poliţia de frontieră pretinzând că sunt turişti. Cu toţii trec printr-o serie de schimbări: plecarea, un nou mod de viaţă într-o ţară străină, altă climă, altă limbă... În Elveţia se vor confrunta cu o serie de experienţe noi care le va schimba perspectiva asupra vieţii şi a fericirii.


Premii:
Premiul Publicului pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu de film - Festivalul Filmului Spaniol de la Malaga, 2006.

Selecţii şi nominalizări:
Cel mai bun film, cel mai bun scenariu, - Cinema Writers Circle Awards, Spania 2007; Cel mai bun regizor - Premiile Goya 2007; Cel mai bun regizor - Grand Prix des Ameriques, 2006.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus