mai 2007
Duminică, 13 mai, ora 16:00, cinema Studio

Producţie: Olanda, 2006 (97 minute)
Comedie
Regia şi scenariul: Alex van Warmerdam
Imaginea: Tom Erisman
Montajul: Ewin Rijckaert
Muzica: Vincent van Warmerdam
Cu: Alex van Warmerdam, Ariane Schluter, Jaap Spijkers, Mark Rietman, Thekla Reuten
Distribuit de: Fortissimo Films


În afara unei relaţii extraconjugale (care îi oferă mici gratificaţii de ordin sexual), viaţa lui Edgar e un adevărat calvar: are o soţie sadică, o slujbă umilitoare (ospătar într-un restaurant cu clienţi foarte pretenţioşi) şi nişte vecini de-a dreptul nebuni. La 50 de ani, Edgar hotărăşte că trebuie să facă o schimbare şi apelează la un scriitor care să-i rescrie povestea vieţii.

Premii:
Premiul Viţelul de Aur pentru cea mai bună scenografie şi cel mai bun scenariu - Festivalul Olandez de Film, 2006

Selecţii şi nominalizări:
Premiul de Aur pentru cel mai bun film - Premiile Olandeze de Aur şi Platină pentru Cinema, 2007; Premiul Criticilor de Film Olandezi şi premiul pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film, cea mai bună muzică şi cel mai bun actor în rol secundar - Festivalul Olandez de Film, 2006.


Alex van Warmerdam este pictor, regizor, scenarist şi actor, iar numele său se confundă cu cel al trupei de teatru "Hauser Orkater". Împreună cu fratele său, Marc van Warmerdam, a fondat în 1980 trupa de teatru "De Mexicaanse Hond" (Câinele Mexican). În 1986 debutează ca regizor de film cu Abel, primul său lungmetraj. Obişnuieşte să şi joace în filmele pe care le regizează, rezervându-şi, de regulă, unul din rolurile principale.

Website: http://www.granietfilm.nl/en/ober.htm

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus