Revista 22 / ianuarie 2002
Pacte des loups, Le
Le pacte des loups / Frăţia lupilor (2001), în regia lui Christophe Gans, e un film ce a avut un succes enorm în Franţa şi care demonstrează că şi europenii pot face film de acţiune de nota 10 la ei acasă şi că nu doar Hollywood-ul poate urmări curgător o poveste pe ecran.

Dincolo de lungimea filmului (2h22) şi demararea cam lentă, ritmul se impune după prima jumătate de oră, lupul face victime una după alta, trimişii regelui se încăpăţînează tot mai mult pînă cînd, în cele din urmă, renunţă la urmărire şi-i fabrică suveranului un lup de toată frumuseţea, să juri că-i cel adevărat. Suspansul e şi aici bine gradat, descrierea epocii aşa cum doar europenii ar putea-o face, actorii sunt în regulă (printre ei - Monica Bellucci şi Vincent Cassel). E o performanţă tehnică şi scenaristică a europenilor, un fel de întrecere cu Hollywood-ul, din care bătrînii continentali nu ies înfrînţi. Şi cam atît. Realizează ceea ce şi-a propus şi nu are pretenţii mai mari.
Regia: Christophe Gans Cu: Vincent Cassel, Samuel Le Bihan, Monica Bellucci, Mark Dacascos, Jean Yanne

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus