noiembrie 2001
Pacte des loups, Le
Le pacte des loups este povestea întîmplărilor reale care au avut loc în anul 1766, pe timpul domniei lui Ludovic al XV-lea. O bestie monstruoasă căreia nimeni nu i-a văzut chipul terorizează regiunea Gévaudan, lăsînd în urmă mai mult de 100 de victime, cu predilecţie femei şi copii. "Bestia din Gévaudan" seamănă panica printre oameni. Unii spun că ar fi un lup colosal de mare, sau un dragon. Alţii vorbesc chiar despre diavol. Franţa întreagă, chiar şi Curtea lui Ludovic al XV-lea, trăieşte sub teroarea acestor crime inexplicabile.

Regele trimite în Gévaudan cele mai sclipitoare minţi de la Curte pentru a dă de urmă Bestiei şi a o anihila. Tînărul om de ştiinţă Grégoire de Fronsac (Samuel le Bihan), însoţit de fratele său de sînge Mani (Mark Dacascos), un taciturn indian Mohawk pe care l-a cunoscut în America, pe timpul războiului de şapte ani, e trimis pentru a face un portret al Bestiei. Cei doi trag la curtea bătrînului marchiz D'Apcher, al cărui fiu, Thomas (Jérémie Renier), se oferă să le fie călăuză în campaniile de vînătoare, dar şi în saloanele mondene.

Fronsac şi Mani acceptă ajutorul entuziast al tînărului marchiz Thomas d'Apcher care organizează un banchet în onoarea celor doi oaspeţi de seamă, unde Fronsac face cunoştinţă cu frumoasa Marianne de Morangias (Emilie Dequenne), dar şi cu fratele acesteia, Jean-Francois (Vincent Cassel), moştenitorii celei mai influenţe familii din regiune. Călător şi el, la rîndul lui, Jean-Francois şi-a pierdut un braţ prin jungla africană.

Pe măsură ce crimele continuă, mai sîngeroase ca niciodată, favorizate şi de frigul iernii, Fronsac are de înfruntat ostilitatea abia mascată a notabilităţilor locului. Pe de altă parte, localnicii sunt din ce în ce mai convinşi că Bestia este întruchiparea diavolului.

În acest timp, Jean-Francois de Morangias, gelos pe relaţia lui Fronsac cu sora lui, reuşeşte să-i despartă. Fronsac îşi găseşte alinare în braţele unei frumoase, dar extrem de misterioase curtezane - Sylvia (Monica Bellucci), continuînd însă, să spere la favorurile fiicei marchizului, ceea ce îngreunează şi mai mult lucrurile.

După ce are loc încă o crima sîngeroasă, complet nemulţumit, regele îl trimite la Gévaudan pe Beauterne (Johan Leysen), locotenentul său personal de vînătoare. De-abia ajuns în Gévaudan, acesta omoară un lup şi pretinde cu autosuficienţă că a omorît Bestia. Regele îl somează pe Fronsac să se întoarcă la Paris.

Încălcînd ordinele regelui, acesta răspunde chemării lui Thomas D'Apcher, care vrea să organizeze o ultima vînătoare. De această data Mani vă fi cel care vă caută urmă Bestiei, folosindu-se de tehnicile sale şamanice. Dar nimic nu-i pregăteşte pentru ceea ce vor descoperi...


Le pacte des loups, 2001, durata:2h22

Regia: Christophe Gans
Produs de: Samuel Hadida şi Richard Grandpierre
Cu: Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Emilie Dequenne, Monica Bellucci, Jeremie Renier, Mark Dacascos, Johan Leysen
Regia: Christophe Gans Cu: Vincent Cassel, Samuel Le Bihan, Monica Bellucci, Mark Dacascos, Jean Yanne

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus