Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Red Dragon

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Sinopsis - Red Dragon


noiembrie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Motto: Pentru a înţelege originea răului, trebuie să te întorci către începuturi.

Cu şapte ani înainte de a scrie The Silence of the Lambs, Thomas Harris a creat portretul demonului în cea mai pură formă posibilă. Cu romanul de suspans Red Dragon, Harris şi-a familiarizat cititorii cu trei personaje ale căror destine se intersectează în mod surprinzător, rezultând un amestec devastator: Dr. Hannibal Lecter, un psihiatru genial ajuns criminal, Will Graham, un inspector FBI vulnerabil din punct de vedere psihic şi The Tooth Fairy, un criminal care îşi măcelăreşte victimele după anumite ritualuri.

Mitul personajului Lecter, un personaj negativ de referinţă în literatura contemporană, a fost continuat de Harris prin două best-seller-e, The Silence of the Lambs (1988) şi Hannibal (1999). În The Silence of the Lambs, film distins cu premiul Oscar, Anthony Hopkins l-a ridicat pe Lecter la rangul de personaj memorabil, de neuitat. Hopkins a primit Oscar-ul pentru cel mai bun actor, reuşind să creeze una din acele situaţii destul de rare în care rolul şi actorul se suprapun perfect în mintea spectatorului, fiind aproape imposibil să-ţi imaginezi un alt actor interpretînd acest rol sau să te gândeşti la Hopkins fără să-l asociezi cu personajul Lecter. Prin urmare, atunci cînd s-a ivit ocazia, Anthony Hopkins a reluat acest rol în filmul lui Ridley Scott, intitulat Hannibal, rezultând una din cele mai de succes producţii ale anului 2001. Red Dragon completează trilogia Hopkins - Hannibal, fiind bazat pe romanul omonim al lui Harris din 1981.


Red Dragon
Regia: Brett Ratner, după un roman de Thomas Harris
Scenariul: Ted Tally
Producători: Dino & Martha De Laurentiis
Cu: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson, Mary-Louise Parker, Philip Seymour Hoffman. Toate articolele despre Red Dragon


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Distribuitor Ro Image 2000


Alte articole

 Glorii apuse - Red Dragon, Ada Roseti
 Rafinament pierdut - Red Dragon, Andrei Gorzo
 Ce naşte din Hannibal miei mănîncă - Red Dragon, Iulia Blaga


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer