iunie 2001
Virgin Suicides, The
Bazat pe best-seller-ul lui Jeffrey Eugenides, The Virgin Suicides este filmul de debut al Sofiei Coppola, fiica celebrului Francis Ford Coppola. The Virgin Suicides este o explorare tandră şi nu lipsită de umor negru a romantismului adolescenţei.

Plasat în suburbia Grosse Point, Michigan, în anii 70, The Virgin Suicides descrie viaţa unor misterioase surori, frumoase ca nişte îngeri, care exercită o fascinaţie aparte asupra băieţilor din vecini, dar şi asupra celorlalţi locuitori. Fiice ale unui profesor de matematică la liceul din localitate şi având o mamă profund religioasă, fetele nu mai pot suporta la un moment dat severitatea părinţilor. Când una din ele se sinucide, tragediile se succed ca o avalanşă asupra familiei tipic americane, iar fascinaţia băieţilor care le spionau mereu, ajunge la paroxism. "Familia model" se dezintegrează rapid, iar fetele devin practic prizoniere în propria lor casă.

The Virgin Suicides este o poveste despre sfârşitul inocenţei, despre calmul aparent care domină viaţa orăşelelor mici, în care nu pare să se întâmple niciodată nimic, despre familia model americană, unde totul pare perfect, însă unde mocnesc tragedii reale.


The Virgin Suicides, SUA 1999, durata: 1h36

Regia: Sofia Coppola
Scenariul: Sofia Coppola, după romanul lui Jeffrey Eugenides, The Virgin Suicides
Producţia: Francis Ford Coppola, Julie Costanzo, Dan Halsted, Chris Hanley
Director artistic: Jon Goulding
Decorurile: Megan Less
Costumele: Nancy Steiner
Director de fotografie: Edward Lachman, A.S.C.
Casting: Jim Lyons
Muzica originală: Air
Cu: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett, Danny De Vito, Scott Glenn, Michael Pare, Hanna Hall, Chelse Swain, A.J. Cook, Leslie Hayman
Regia: Sofia Coppola Cu: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett, Scott Glenn

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus