Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Ticăloşii

Fără sare şi piper - Ticăloşii


Re:publik, aprilie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ticăloşii e prima peliculă românească a acestui an şi e mai degrabă un "film de realitate politică", decît un thriller politic. Şerban Marinescu & Co. chiar speculează scandalurile care fac titlurile ziarelor şi emisiunilor TV în acest moment pentru a-şi lansa filmul. Războiul bileţelelor apare în reclama TV a peliculei şi o recomandă drept una aproape deconspirativă. Nu este cazul - Ticăloşii nu e inspirat din luptele dintre Palate, ci e adaptat după romanul Ciocoii noi cu bodyguard, al lui Dinu Săraru, "o parabolă la adresa clasei politice post-revoluţionare".

Pe scurt, e vorba despre un afacerist influent, care finanţează (pe ascuns, evident) campaniile electorale ale oamenilor zilei şi care, neprimindu-şi "dreptul" promis de către putere, decide să finanţeze opoziţia la următoarele alegeri. Desigur că puterea (cu preşedinte, premier, consilieri şi toată ograda) se răzbun? şi-l azvîrle pe rebelul afacerist într-o temniţă mai mult sau mai puţin luxoasă. Restul nu prea mai contează căci, oricum, nu e mare lucru care să conteze în filmul lui Şerban Marinescu.

Ticăloşii nu e un film catastrofal ca Second hand, Femeia visurilor (Dan Piţa) sau Orient Express şi "15" (Sergiu Nicolaescu), dar e la fel de insipid ca talk-show-urile lui Radu Moraru sau Dan Diaconescu (pe care filmul îi foloseşte de cîteva ori în propriile roluri). Îi lipsesc sarea şi piperul, nu are nici un gust. Singurul lucru de menţionat sunt actorii, dar decât să vezi nişte actori buni într-un film prost, mai bine îi vezi într-un spectacol de teatru bun. Un film fără forţă, inutil politic şi inutil ca cinema. Toate articolele despre Ticăloşii


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 Cine m-a ticăloşit? - Ticăloşii, Lucian Mircu
 Toţi e hoţi - Ticăloşii, Andrei Gorzo
 Un film care i-ar fi plăcut lui Ceauşescu - Ticăloşii, Radu Preda
 Statui şi înmormântări în viu - Ticăloşii, Ioan Suciu
 Realitatea de la televizor - Ticăloşii, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Ticăloşii


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer