Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Atonement

Filmul bate viaţa - Atonement


Eddie's site, ianuarie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Atonement înseamnă ispăşire. Asta conform dicţionarelor. Conform regizorului Joe Wright (35 de ani! - Pride and Prejudice, The End), este un film care va atrage cu siguranţă privirile tuturor, de îndată ce va primi câteva nominalizări la Oscar.

Atunci când dispare dorinţa de violenţă, de trucuri computerizate, de brusuilişi care-i salvează pe toţi, de spioni sexoşi şi eroi de benzi desenate ce prind carne şi oase, atunci când lumea încetează să fie violentă fără motiv, devine sensibilă. Şi face filme în consecinţă. Atonement este o poveste tristă despre iubire într-o epocă a războiului, despre întâmplări fatale, despre aşteptări şi neîmpliniri. O poveste simplă, cu o premisă uşor ciudată dar perfect plauzibilă, în care simţi mai mult ca în orice film recent acel soft touch al degetelor care stau să se despartă fiindcă pleacă în direcţii opuse.

Cu un James McAvoy care se autodepăşeşte, cu o Keira Knightley foaaarte skinny dar frigid de sexy (atenţie la scena din fântână!), cu deja câteva premii la activ (între care şi două Globuri de Aur) şi cu un background britanic (sunt din ce în ce mai mult fan al regizorilor britanici), Atonement - fără a fi o capodoperă - te face să simţi că, până la proba contrarie, filmul bate viaţa. Pentru ca şi asta este una dintre menirile lui. Toate articolele despre Atonement


0 comentarii

ÎN PROGRAM

Diva
Marţi, 10.12.2019 - 21,30


Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 Cu remuşcarea treci şi marea - Atonement, Iulia Blaga
 Iubire tragică, dramă de confuzie şi neputinţă - Atonement, Alin Ludu Dumbravă
 Inadaptare - Atonement, Andrei Gorzo
 Un film finuţ - Atonement, Alex. Leo Şerban
 Maşina de scris şi de ucis - Atonement, Maria Andrieş
 Toate articolele despre Atonement


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer