Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes 2008

Boogie la Cannes 2008


mai 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Lungmetrajul Boogie al regizorului Radu Muntean va avea premiera oficială vineri, 16 mai 2008, în cadrul Quinzaine des Réalisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, care selectează filme de autor.

Boogie merge la Cannes cu o echipă formată din Radu Muntean, scenariştii Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, producătorul Dragoş Vîlcu, Dragoş Potop - director de producţie şi actorii Dragoş Bucur, Anamaria Marinca şi Mimi Brănescu.

Premiera oficială a filmului va avea loc vineri seara, la ora 17:00, la Théâtre Croisette. Olivier Père, directorul artistic al Quinzaine, va prezenta filmul şi echipa. În dimineaţa aceleiaşi zile, la ora 9:00, în aceeaşi locaţie, are loc vizionarea pentru presă, în prezenţa publicului. La finalul acesteia, Olivier Père va media o discuţie între realizatori, public şi presă. Boogie va mai rula în cadrul Quinzaine des Réalisateurs sâmbătă, 17 mai 2008, la ora 11:30, la cinematograful Les Arcades şi la ora 22:00, la Studio 13, această vizionare fiind urmată de o discuţie între regizor şi public.

"Boogie e un teenage movie cu un casting greşit: rolul adolescenţilor e jucat de bărbaţi de treizeci şi ceva de ani", spune Radu.

Plecat cu soţia, Smaranda (Anamaria Marinca) şi Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanţa legală de 1 mai, Bogdan Ciocăzanu (Dragoş Bucur) se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică), la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe. E o întilnire cu vremurile bune, atunci când viaţa era frumoasă şi fără responsabilităţi. Acum însă lucrurile s-au schimbat, diferenţele dintre ei s-au mărit, iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei, băutură şi echipe de fotbal.

"Încercarea celor trei de a-şi recupera tinereţea într-o noapte se aseamănă într-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care deşi s-a desfiinţat, se reuneşte după ani pentru un ultim concert", spune Radu Muntean. "Şi deşi concertul are ceva din farmecul de altădată, oamenii nu se mai simt pe scenă, tobarul nu mai ţine ritmul, iar solistul a chelit şi îşi pierde vocea după a doua piesă."

O co-producţie MultiMedia Est şi Antena 1 şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Boogie este reprezentat pe plan internaţional de Maximum Film Intl, din Canada.

Filmul va rula pentru prima dată în România la Cluj, în cadrul Zilelor Filmului Românesc ale TIFF şi va intra în circuitul cinematografelor din toată ţara în toamnă. Toate articolele despre Festivalul de film Cannes 2008


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Acesta este Cannes-ul 2008..., Alex. Leo Şerban, un dialog cu Magda Mihăilescu
 The loneliness of the Long distance Cannes film runner * - Cannes 2008, Alin Ludu Dumbravă
 Cannes 2008: filmele altora, Andrei Creţulescu
 Sean Penn, între Scilla şi Caribda - Cannes 2008, Magda Mihăilescu
 Cannes 61: o lume care dă pe-afară, Alex. Leo Şerban
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer