iunie 2008
Insula
Pornind de la clasica poveste a lui Robinson Crusoe, spectacolul Insula reprezintă o suită de cântece ce au la bază opera poetului suprarealist român, Gellu Naum. Robinson este acum un pustnic bântuit, captiv pe o insula plină de nebuni.

Artista Ada Milea împreună cu violonistul şi compozitorul Alexandru Bălănescu vor fi prezenţi pentru prima dată la New York, în Joe's Pub, pe data de 5 iulie 2008, de la ora 21:30, într-un concert organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român. Creat în limba engleză, Insula cheamă publicul într-o călătorie acompaniată de muzică teatrală. De-a lungul spectacolului, artiştii interpretează o serie de personaje creând astfel un fir natrativ puternic, într-un ritm alert dat de combinaţia dintre chitară, vioară şi voce. Preţul unui bilet este de 12 dolari.

O experienţă memorabilă. Aceşti doi artişti ne amintesc că muzica de calitate şi cu un mesaj profund poate fi prezentă cu căldură şi umor. (Paul Medley, Oxford Times)

Libretul e scurt, sec şi cuprinzător, de un umor nebun, dar şi de un absurd tragic, iar linia melodică ne duce o dată cu cei doi artişti şi prin alte locuri, cum ar fi folk-ul lui Bob Dylan, efleurările preclasice ori asimetriile lui Laurie Anderson. (Iulia Blaga, România liberă)

Vezi videoclipul piesei Cry din spectacolul Insula, de Ada Milea şi Alexandru Bălănescu:


Vezi videoclipul piesei Mabogo din spectacolul Insula, de Ada Milea şi Alexandru Bălănescu:




Fotografii din spectacolul Insula, susţinut de Ada Milea şi Alexandru Bălănescu, la New York, în 5 iulie 2008.






De: Ada Milea, după Gellu Naum Cu: Alexander Bălănescu, Ada Milea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus