Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008

Antigona în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008


octombrie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sâmbătă, 11 octombrie şi duminică 12 octombrie 2008, orele 19,00 la Sala Izvor, o producţie a Teatrului din Graz (Schauspielhaus Graz), Antigona de Sofocle în regia Annei Badora.

Unul dintre cele mai mari nume din regia germană şi austriacă, o viziune inedită, muzică live pe scenă, un cor multinaţional sunt elementele care se întâlnesc în realizarea acestui spectacol.

Anna Badora e prima femeie care a studiat regia la Max Reinhardt Seminar din Viena. În cariera sa a lucrat cu regizori excepţionali, adevăraţi maeştri ai scenei, ca Giorgio Strehler, Peter Zadek şi Klaus-Michael Grüber. Din 2006 Anna Badora conduce Schauspielhaus Graz.

În cea mai recentă montare a ei, Antigona de Sofocle, Anna Badora explică de ce textul acesta - bazat pe drama Antigonei, singura care refuză aplicarea cu orice preţ a unor legi crude, încercând să respecte alte criterii (familiale, religioase) - este atât de actual de mai bine de 2000 de ani.

Cu o istorie veche, teatrul Schauspielhaus Graz este în prezent unul dintre cele mai mari şi mai celebre teatre din Austria, beneficiind de trei săli şi având un repertoriu impresionant (15-20 de producţii pe stagiune). Din mai 2008, Schauspielhaus Graz este membru al Uniunii Teatrelor din Europa. Toate articolele despre Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul UTE de la Bucureşti şi Cluj 2008 - o ediţie mamut, Doina Papp
 Un spectacol moral: Viaţă şi destin - UTE 2008, Magdalena Boiangiu
 Un început bun: Antigona - UTE 2008, Alice Georgescu
 Casa Europeană, prologul lui Hamlet fără cuvinte în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, 2008, Comunicat de presă
 Ancheta în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, 2008, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer