octombrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sâmbătă, 11 octombrie şi duminică 12 octombrie 2008, orele 19,00 la Sala Izvor, o producţie a Teatrului din Graz (Schauspielhaus Graz), Antigona de Sofocle în regia Annei Badora.

Unul dintre cele mai mari nume din regia germană şi austriacă, o viziune inedită, muzică live pe scenă, un cor multinaţional sunt elementele care se întâlnesc în realizarea acestui spectacol.

Anna Badora e prima femeie care a studiat regia la Max Reinhardt Seminar din Viena. În cariera sa a lucrat cu regizori excepţionali, adevăraţi maeştri ai scenei, ca Giorgio Strehler, Peter Zadek şi Klaus-Michael Grüber. Din 2006 Anna Badora conduce Schauspielhaus Graz.

În cea mai recentă montare a ei, Antigona de Sofocle, Anna Badora explică de ce textul acesta - bazat pe drama Antigonei, singura care refuză aplicarea cu orice preţ a unor legi crude, încercând să respecte alte criterii (familiale, religioase) - este atât de actual de mai bine de 2000 de ani.

Cu o istorie veche, teatrul Schauspielhaus Graz este în prezent unul dintre cele mai mari şi mai celebre teatre din Austria, beneficiind de trei săli şi având un repertoriu impresionant (15-20 de producţii pe stagiune). Din mai 2008, Schauspielhaus Graz este membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus