octombrie 2008
Unchiul Vania
În perioada 19-23 octombrie 2008, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj prezintă la Teatrul Naţional din Budapesta 5 spectacole cu piesa Unchiul Vania de A.P. Cehov, în regia lui Andrei Şerban. Spectacolul Unchiul Vania a câştigat în 2007 premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie (Andrei Şerban) şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi). În luna septembrie 2008 spectacolul pus în scenă de Andrei Şerban a fost distins cu Premiul criticilor de teatru din Ungaria.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român la Budapesta, invitatul special al Teatrului Naţional din Budapesta, regizorul Andrei Şerban, alături de actorii Teatrului Maghiar de Stat din Cluj a fost prezent luni 20 octombrie 2008 la un dialog cu publicul maghiar, care a relevat noutatea spectacolului şi originalitatea viziunii regizorale.

Acest prim turneu va fi urmat de reprezentaţii ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj la Teatrul Odeon din Bucureşti cu prilejul celui de-al 17-lea Festival al Uniunii Teatrelor din Europa.

De: A.P. Cehov Regia: Andrei Şerban Cu: András Hatházi / Gábor Viola, Zsolt Bogdán, József Biró, Imola Kézdi, Anikó Pethö / Csilla Albert, Emoke Kato, Attila Orbán, Csilla Varga, Ferenc Sinkó

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus