octombrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, miercuri, 22 octombrie şi joi, 23 octombrie 2008, orele 19,00 la Sala Izvor, o producţie a Teatrului Garibaldi din Palermo, Înăuntrul inimii de Giuseppe Massa în regia autorului.

O poveste din America anilor '20, şocant de actuală!
Inspirată dintr-un fapt real, devenit celebru în toată lumea şi care a răscolit şi implicat profund Europa.
Un thriller despre destinul imigranţilor, poliţie, justiţie, media.

Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sâmbătă, 25 octombrie şi duminică, 26 octombrie 2008, orele 19,00 la Sala Izvor, o producţie a Teatrului Garibaldi din Palermo, Ochii de Franco Scaldati în regia autorului şi a lui Matteo Bavera.

Un text cu caracter vizionar: personajele sunt înconjurate, învăluite, pur şi simplu sufocate de o pânză de păianjen verbală; spectatorii sunt prinşi în curgerea neîntreruptă a unui flux, asimilabil în dialectul sicilian, cadenţelor unui poem arab. Compoziţia unei poveşti cu dezvoltare eliptică după regulile întâmplărilor centrifuge atât de dragi tradiţiei orientale, poveştii în poveste de tipul O mie şi una de nopţi.

Despre Teatrul Garibaldi:

Referinţele istorice datează construcţia Teatrului Garibaldi în jurul anului 1861 în grădinile palatului Aiutamicristo din cartierul Kalsa din Palermo, la propunerea compozitorului şi muzicianului Pietro Cutrera. Teatrul i-a fost dedicat lui Giuseppe Garibaldi, care, la 28 iunie 1862, a pronunţat din una din lojele acestuia celebrul său discurs care a culminat cu strigătul "Roma sau moarte". Teatrul dispunea atunci de 168 de locuri şi 48 de loje. În 1943, din cauza distrugerilor cauzate de bombardamente, Teatrul a fost supus unei prime restaurări. La cutremurul din 1968 teatrul a suferit grave deteriorări necesitând alte lucrări de restaurare, iar în 1983 a fost achiziţionat de Primăria din Palermo.


Preţurile biletelor sunt: 21,20 RON (cat. I) şi 10,60 RON (elevi, studenţi, pensionari).

Înăuntrul inimii
Text şi regie: Giuseppe Massa
Scenografie şi costume: Mela Dell'Erba
Lumini: Cristian Zucaro
Distribuţia: Emiliano Brioschi, Simona Malato, Giovanni Prisco.

Ochii
de Franco Scaldati
Regia: Matteo Bavera, Franco Scaldati
Scenografie şi costume: Mela Dell'Erba
Distribuţia: Franco Scaldati, Simona Malato, Egle Mazzamuto, Melino Imparato.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus