octombrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, vineri, 24 octombrie, sîmbătă 25 octombrie 2008, orele 20,00 şi duminică 26 octombrie 2008, la orele 22,00, la Sala Toma Caragiu, o producţie a Teatrului Bulandra în colaborare cu Studioul experimental de operă şi balet Ludovic Spiess (Opera Naţională Bucureşti): Orfeu şi Euridice, o noua versiune muzicală de Adrian Enescu pe teme din opera omonimă de C.W. Gluck.

O excepţională rescriere a operei baroce a lui Gluck,
Într-o impresionantă producţie
Purgatoriu, Infern, Paradis, Viaţă, Moarte şi din nou Viaţă
O tulburătoare poveste de dragoste
Un spectacol despre lumile de aici şi de dincolo
Despre transformare şi înviere
Despre criză şi tenebre
Despre îndoială şi iluzie...
Despre nelinişti şi pace sufletească...
Melanj de real şi ireal într-o încercare de a surprinde taina dumnezeirii
Totul scăldat în lumina şi puterea iubirii!
Este vorba, practic, de o reinventare a operei clasice Orfeu şi Euridice semnată de Christoph Wilibald Glück. Adrian Enescu rescrie întreaga lucrare folosind variaţiuni pe teme de Glück şi o îmbogăţeşte cu fragmente originale de muzică contemporană. Într-un decor de excepţie semnat de Octavian Neculai, într-o atmosferă stranie cu proiecţii video semnate de Daniel Gontz, Alexandru Darie creează o impresionantă producţie, un gen inedit - creaţie teatrală şi operă;10 actori, un cor de 22 de persoane, orchestră şi o impresionantă figuraţie pe scenă.

Spectacolul Orfeu şi Euridice încheie Trilogia dragostei începută de Alexandru Darie în 2005 cu Triumful dragostei de Marivaux şi continuată în 2007 cu Ce păcat că-i curvă după John Ford.

Textul original este dezvoltat pentru a permite actorilor ce dau viaţă unor personaje inventate de regizor să ofere spectacolului o nouă dimensiune, semnificativ diferită de versiunea clasică. Alexandru Darie ne oferă un drum halucinant prin istorie, prin poveştile de iubire ale epocilor trecute şi prezente, o simfonie de trăiri şi emoţii ce subliniază mesajul acestui spectacol: Dragostea este singura constantă într-un Univers infinit; ea transcende timpul şi spaţiul.


Preţurile biletelor sunt: 42,40 RON (cat. I) şi 21,20 RON (elevi, studenţi, pensionari).


Orfeu şi Euridice
Noua versiune muzicală de Adrian Enescu pe teme din opera omonimă de C.W. Gluck.
Regia: Alexandru Darie
Scenografia: Octavian Neculai

Distribuţie:
Orfeu: Florentina Onica / Adrian George Popescu
Euridice: Marta Cristina Sandu / Raluca Oprea / Mediana Vlad
Amor: Claudia Deleanu / Sorana Negrea

Cu participarea extraordinară a actorilor: Dana Dogaru, Camelia Maxim, Manuela Ciucur, Iuliana Ciugulea, Rodica Lazăr, Antoaneta Cojocaru, Claudiu Stănescu, Adrian Ciobanu, Andrei Runcanu, şi Corina Moise.

Orchestra Metropolitană de Cameră Bucureşti
Dirijor: Tiberiu Soare (Opera Naţională Bucureşti)
Corul de cameră: Accoustic
Maestru de cor: Daniel Jinga
Pregătirea muzicală: Magdalena Faur.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus