decembrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sâmbătă, 13 decembrie 2008 şi duminică, 14 decembrie 2008, orele 19.00, la Sala Izvor, o producţie a Companiei Rumpelpumpel: Cvartet de Heiner Müller, regia Matthias Langhoff.

Eternul război dintre sexe
Lupta dragostei şi a dorinţei

Alături de Hamletmachine, Cvartet este piesa cea mai reprezentativă a lui Heiner Müller, un clasic în repertoriul modern al teatrului european.

Un text de o mare virtuozitate, pentru doi actori de calibru, Cvartetul lui Müller merită să fie redescoperit. Cvartet e un joc în doi, ce abordează eternul război dintre sexe. Cu un limbaj elegant şi o manieră deopotrivă donquijotescă şi modernă, cele două personaje, vicontele de Valmont şi marchiza de Merteuil duc o luptă vicleană; cea a dragostei şi a dorinţei.

Regizorul acestui teatru al privirii, al cuvintelor, al contactelor - Matthias Langhoff, în stilul său teatral care oscilează între rigoare şi lipsa de măsură, se evidenţiază printr-o estetică ce combină tradiţia teatrală cu proiecţiile cinematografice, fotografiile şi referirile la alte texte.

Compania Rumpelpumpel, condusă de Colette Godard şi fondată în 1998, şi al cărei nume a fost inspirat de Livada de vişini a lui Cehov îşi propune să faciliteze continuarea activităţii lui Mathias Langhoff şi a colaboratorilor săi. Este mai mult decât o companie: un atelier de formare permanentă.

Preţurile biletelor sunt: 21,20 RON (cat. I) şi 10,60 (elevi, studenţi, pensionari).

Cvartet
de Heiner Müller
după romanul Legături periculoase de Choderlos de Laclos

Regia şi scenografia: Matthias Langhoff
Pictură: Catherine Rankl
Costume: Renato Bianchi
Lumini: Frédéric Duplessier
Asistent: Arnaud Guillamon
Construcţie decor: Pierre Meine şi Michel Coquet
Asistent regie: Hélène Bensoussan
Regie generală: Peter Wilkinson

Cu: Muriel Mayette (de la Comédie Française), Françoise Chattot

O producţie realizată cu sprijinul Cultures France.