Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008

Ancheta în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, 2008


decembrie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, vineri, 19 decembrie 2008 şi sâmbătă, 20 decembrie 2008, orele 19.00 la Sala Toma Caragiu, o producţie a teatrului Teatro Due din Parma: Ancheta de Peter Weiss, regia Gigi Dall'Aglio.

Spectacolul Ancheta de Peter Weiss montat la Teatro Due de regizorul Gigi Dall'Aglio este o întâlnire rituală cu memoria, prezentată anual din 1984 de către Fundaţia Teatro Due.

Un judecător, un avocat al apărării, un procuror, optsprezece inculpaţi şi nouă martori anonimi sunt personajele acestei montări în unsprezece cânturi care, ca într-o transpunere contemporană a Infernului, depăşeşte reprezentarea unei judecăţi adoptând caracterul liric al unei tragedii greceşti.

Gigi Dall'Aglio este profesor de teatru şi conducător de stagii de pregătire în diferite şcoli de teatru din Italia şi din lume, actor şi regizor, în câteva rânduri chiar scenograf, a mai bine de 150 de spectacole de teatru şi operă în Italia şi în străinătate şi membru fondator al Fondazione Teatro Due din Parma.

Producţii, coproducţii italieneşti şi europene, stagii, work-shopuri pentru actori şi public, cercetări şi experimente cu tehnici şi stiluri noi, dar şi montări din dramaturgia italiană şi europeană, spectacole de muzică şi dans: iată o paletă de activităţi diverse, care fac din Fondazione Teatro Due un punct de referinţă în panorama naţională şi internaţională.

Cu o adevărată vocaţie de a produce spectacole, de a studia texte clasice, fără a omite dramaturgia contemporană, Fundaţia Teatro Due abordează continuu diverse teme contemporane, fie ele politice, sociale sau etice, conferindu-le o tentă artistică.

Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa este realizat cu suportul sponsorului principal Suzuki şi cu sprijinul RATB, Luna, Făgăraş Print şi Ogilvy.


Preţurile biletelor sunt: 21,20 RON (cat. I) şi 10,60 (elevi, studenţi, pensionari).


Ancheta, de Peter Weiss
Regia: Gigi Dall'Aglio
Scenografia: Nica Magnani
Lumini: Claudio Coloretti
Muzica: Alessandro Nidi

Cu: Roberto Abbati, Paolo Bocelli, Cristina Cattellani, Laura Cleri, Gigi Dall'Aglio, Giuseppe L'Abbadessa, Milena Metitieri, Tania Rocchetta. Toate articolele despre Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul UTE de la Bucureşti şi Cluj 2008 - o ediţie mamut, Doina Papp
 Un spectacol moral: Viaţă şi destin - UTE 2008, Magdalena Boiangiu
 Un început bun: Antigona - UTE 2008, Alice Georgescu
 Casa Europeană, prologul lui Hamlet fără cuvinte în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, 2008, Comunicat de presă
 CronicUTE: Sublimarea sexuală a istoriei - Cvartet, Oana Stoica
 Toate articolele despre Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer