Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2004

Festivalul de film Transilvania 2004


România Liberă, aprilie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Actorul olandez Hauer a fost confirmat în cadrul juriului celei de-a treia ediţii a Festivalului internaţional de film "Transilvania" de la Cluj-Napoca. Celălalt membru al juriului, şi el confirmat, este Margaret Von Schiller, selecţioner al secţiunii Panorama din cadrul Festivalului de la Berlin.

Rutger Hauer a descoperit România cu ocazia filmărilor la Cobai, cel de-al treilea film al lui Bogdan Dumitrescu, un love story unde juca rolul principal alături de Maria Dinulescu. Actorului i-a plăcut România şi a spus anul trecut că intenţionează să stea mai mult şi să deschidă chiar o afacere. Un alt invitat de marcă al festivalului de la Cluj-Napoca va fi actorul şi regizorul american Dennis Hopper, care va veni însoţit de tînăra lui soţie, de copil şi de bonă.

Cît priveşte filmele, se ştie că în acest an, între 28 mai şi 6 iunie, la TIFF se vor arăta şi documentare (Marele jaf comunist de Alexandru Solomon, Reconstruction de Eileen Lustig şi Bowling For Colombine de Michael Moore), dar şi spoturi publicitare "de colecţie" semnate de mari regizori (Coppola, Lynch, Kusturica etc.). O proiecţie aşteptată este şi cea a lui Elephant de Gus Van Sant, despre care anul trecut la Cluj se vorbea pe holuri, în trena Festivalului de la Cannes, unde acesta făcuse senzaţie cu doar cîteva zile înainte de TIFF.

 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2004


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 Morbid şi voyeurist - Alejandro Amenábar, Carmen Mezincescu
 3X3: Kim Ki-Duk, Carmen Mezincescu
 3X3: Lars von Trier, Carmen Mezincescu
 3X3: Wong Kar-wai, Carmen Mezincescu
 De ce e cool TIFF (ediţia 2004), Carmen Mezincescu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2004


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer