Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Something's Gotta Give

Menopauze & motociclete - Something's Gotta Give


Libertatea, aprilie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Erica Barry e o femeie la menopauză. Ca să merite însă un film (Something's Gotta Give / Ceva, ceva tot o ieşi), ea mai trebuie să fie şi scriitoare - dramaturg, în speţă; în scena cea mai amuzantă a filmului lui Nancy Meyers (regizoare & scenaristă), Barry (Diane Keaton) aşteaptă să fie penetrată de Harry (Jack Nicholson), sexagenar de-al său, care-o întreabă: "Ce metodă contraceptivă foloseşti? - Menopauza", răspunde ea. Morala: vedeţi, Erica e o femeie spirituală pentru că e dramaturg! Are replica în vîrful limbii. Chiar şi atunci cînd e-n vîrful patului.

De fapt, Nicholson a fost băgat şi-a văzut chestii mai tari: în About Schmidt, el făcea baie în jacuzzi cu Kathy Bates, iar Kathy (care are un număr de ani şi mult mai multe kilograme) era goală... Keaton se ţine bine, nu asta e problema filmului. Problema filmului e că scenariul lui Meyers se ţine de-un fir de aţă, iar aţa se rupe repede: Erica e curtată de un chipeş doctor cu nume şic, Julian Mercer (Keanu Reeves), dar inima ei bate pentru un holtei bătrîn cu nume banal, Harry Sanborn, care fusese combinat cu fiica ei cu nume ciudat, Marin (Amanda Peet), şi care e-n căutarea altor Marine, nicidecum a altor Erice; din clipa în care Erica, mama lui Marin, înţelege situaţia, ea plînge (de bucurie, apoi de tristeţe) şi, ca să se consoleze c-aşa e viaţa, are şi uşor, şi greu, bărbaţii bătrîni fug uşor după puicuţe iar femeile bătrîne se uită greu după puişori, se-apucă de scris. Erica rămîne un dramaturg la menopauză, Harry - un playboy la andropauză, şi n-ar mai fi fost nici un film dacă, din nefericire, mîna lungă a Hollywoodului nu i-ar fi înşfăcat pe amîndoi, aruncîndu-i în aceeaşi oală (de noapte)...

Cît despre Torque - Circuite de foc, acesta e un film (prost) cu & despre motociclete. Restul e deşert.
 Toate articolele despre Something's Gotta Give
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Toate-s vechi şi nouă toate - Something's gotta give / Ceva, ceva tot o ieşi, Iulia Blaga
 Oameni de lume - Something's Gotta Give, Andrei Gorzo
 ... Iar cauza-i numai menopauza - Something's Gotta Give, Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer