februarie 2009
Festivalul de film B-EST 2009
Pe 23 martie 2009, la Cinematograful Studio, se dă startul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film B-EST 2009. Evenimentul va fi deschis de Vicky Cristina Barcelona, în regia lui Woody Allen, continuându-se, astfel, tradiţia de a prezenta în premieră în România filme premiate la celebre festivaluri de film.

Filmul urmăreşte povestea a două americance (Rebecca Hall şi Scarlett Johansson) care îşi petrec vara în Spania, unde devin, pe rînd, obiectul afecţiunii unui şarmant reprezentant al masculinităţii de factură latină (Javier Bardem) dar şi a frumoasei şi nevroticei sale foste soţii (Penelope Cruz).

De la premiera sa în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2008, Vicky Cristina Barcelona a avut un traseu festivalier excelent, reconfirmând - dacă mai era cazul - talentul inegalabil pentru comedie al maestrului Woody Allen. Vicky Cristina Barcelona, considerat de critica de specialitate "opera unui artist matur" (Mick LaSalle, San Francisco Chronicle), "cel mai amuzant film al lui Allen de la Small Time Crooks încoace" (Scott Foundas, Village Voice), "cel mai sexy film făcut vreodată de Woody Allen" (Peter Travers, Rolling Stone), etc., a fost recompensat, de altfel, şi cu numeroase premii, inclusiv Globul de Aur 2009 pentru Cea mai bună comedie a anului şi premiul Independent Spirit pentru Cel mai bun scenariu.

De asemenea, o mare parte din aceste premii - inclusiv Independent Spirit, BAFTA-ul şi Oscar-ul de rol secundar - i-au fost acordate tocmai lui Penelope Cruz, al cărei personaj, Maria Elena, artista veşnic aflată "în pragul unei crize de nervi", a strâns laudele (şi premiile) asociaţiilor criticilor de film de la Boston, Kansas City, Los Angeles şi New York.

Parteneri media: 24 FUN, Cotidianul, Esquire, HBO Romania, Radio Guerrilla, Discovery, www.cinemagia.ro, www.hboclub.ro, www.liternet.ro, www.acasa.ro, www.flu.ro.

Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus