martie 2009
Festivalul Național de Teatru 2009
În această săptămână Festivalul Naţional de Teatru a organizat în colaborare cu Mediateca Centrului National al Dansului prima Avanpremieră FNT dedicată prezentării companiei de dans Sasha Waltz & Guests. Seara a fost marcată de proiecţia filmului Grădina plăcerilor, un documentar despre celebra coregrafă regizat de Brigitte Kramer.

Cu ocazia proiecţiei filmului, selecţionerul FNT, Cristina Modreanu, a anunţat că Festivalul National de Teatru este în negocieri avansate pentru invitarea la Bucureşti a producţiei noBody, parte din Trilogia corpului semnată de celebra coregrafă Sasha Waltz. noBody are 25 de performeri şi a fost co-produs de Festivalul de la Avignon şi Teatrul Schaubuhne din Berlin, premiera având loc în iulie 2002.

Cu ocazia acestei prime Avanpremiere FNT, directorul artistic Cristina Modreanu a anunţat perioada de desfăşurare din 2009 a Festivalului Naţional de Teatru: 31 octombrie - 9 noiembrie 2009, precum şi faptul că selecţia va fi finalizată pe 15 iunie 2009, urmând ca până în 20 iunie 2009 să se anunţe public selecţia oficială a spectacolelor din România.

În plus, Cristina Modreanu a mai atras atenţia asupra deficienţelor sistemului de finanţare a culturii care produce sincope de natură să compromită parteneriatele internaţionale. "Sper că incertitudinea cu privire la bugetele evenimentelor finanţate de Ministerul Culturii în acest an se va risipi la timp, astfel încât FNT să poată semna contractele cu prestigioasa companie Sasha Waltz & Guests, precum şi cu ceilalţi importanţi invitaţi cu care suntem în discuţii. Ne dorim ca FNT să devină un partener european serios pentru companiile invitate din străinătate."

Avanpremierele FNT sunt menite să promoveze, pe tot parcursul anului, companiile şi invitaţii din străinătate care vor face parte din programul Festivalului Naţional de Teatru din 2009, eveniment produs de Uniunea teatrală din România cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi al Primăriei Bucureşti.

Urmăriţi www.fnt.ro, unde vor aparea ştiri "la cald" despre pregătirile FNT 2009!













0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus