România Liberă / aprilie 2004
Nici n-a început Festivalul de film de la Cannes, şi societatea de distribuţie Independenţa Film (condusă de Antoine Bagnaninchi) ne anunţă şi ce filme din selecţia acestei a 57-a ediţii va aduce în România.

Lista este impresionantă şi sperăm că va fi şi respectată (au fost cazuri când filme date ca sigure n-au mai fost distribuite). Păstrându-ne optimismul, să anunţăm aşadar că publicul român va putea vedea în acest an cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, La Mala Educacion, care deschide, în afara competiţiei, festivalul de la Cannes. Tot în acest an ni se mai promit Flying Daggers de Zhang Yimou, Notre musique de Jean-Luc Godard, Diarios de Motocicleta de Walter Salles. O surpriză e achiziţionarea drepturilor lui Fahrenheit 9/11 de Michael Moore, al cărui incendiar documentar Bowling for Columbine l-am ratat. Cu interes e aşteptat şi Comme une image de Agnès Jaoui, din a cărei filmografie am putut vedea aici doar Le Goût des autres.

Fără îndoială, anunţarea celui mai recent film al lui Emir Kusturica, Life is a miracle, nu va lăsa indiferent pe nimeni. Independenţa Film a fost şi distribuitorul precedentului film al său, Pisica albă, pisica neagră.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus