Aplauze / iunie 2009
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2009
A treia seară a Festivalului de teatru de la Sibiu (FITS 2009) s-a desfăşurat într-un ritm dinamic. După ce membri trupei Mandinga au încălzit mulţimea prezentă în Piaţa Mare, cu ritmuri latino, cu a lor Fiesta Caliente, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un spectacol itinerar, prezentat de Compania Korbo, din Franţa. Turiştii şi nu numai, au putut lua parte la un eveniment desprins parcă din filmele indiene.

Timp de câteva zeci de minute toţi cei prezenţi au "călătorit" de-a lungul Bd-ului Bălcescu alături de cinci personaje (dansatoarea ţigancă din Jaisalmer, un cornak - dresorul de elefanţi, doi păpuşari indieni şi o prinţesă Maharană - soţie de Maharajah), într-o Parada elefantescă ce a avut drept destinaţie Piaţa Mare. Marioneta gigant ce semăna perfect cu un elefant, muzica tradiţională indiană, jocul de lumini dar şi dansul şi costumele personajelor, original create, au uimit publicul care i-a urmat, parcă hipnotizat.
"Prin această paradă ne-am propus să prezentăm publicului o parte din povestea şi tradiţiile Indiei, să se bucure şi să se simtă pentru câteva zeci de minute actori într-un film bollywoodian. Compania Korbo este extrem de numeroasă şi cuprinde dansatori, păpuşari, muzicieni, dar şi actori, în funcţie de tema spectacolului pe care o abordăm. Am ales Parade elephantesque pentru această ediţie a Festivalului, tocmai pentru a stârni curiozitatea şi de a le oferi tuturor o scenă vie din cultura orientală", a mărturisit algerianul Amar Aoudia, regizorul şi scenograful spectacolului.

Atmosfera a fost de poveste. Mulţimea, impresionată de impozanţa marionetei-elefant, înaltă de patru metri ce purta pe spate o prinţesă Maharană, şi de dansul frumoasei ţigănci, a urmat parada în scurtul itinerar, care s-a desfăşurat în jocuri de lumini şi confeti. "Un moment frumos, cu un specific aparte. Pentru câteva momente am crezut că mă aflu, ca figurant, într-unul din filmele indiene. Mi-au plăcut foarte mult costumele pe care le-au avut. Prin acest spectacol, cred ca Sibiul îşi păstrează titlul de Capitală Culturală", a ţinut să menţioneze o tânără prezentă la paradă.

"Călătoria" s-a încheiat în Piaţa Mare, unde toţi cei care au luat parte la spectacol au putut interacţiona în mod direct cu personajele care au fost extrem de prietenoase. S-au făcut sute de fotografii şi s-au dat autografe, iar scopul regizorului Amar Aoudia se pare că a fost atins!

Parada elefantescă este o marcă originală Korbo şi reprezintă un spectacol inedit de lumină şi dans pe tema Indiei, a Bollywood-ul şi prin extensie, a Asiei.

Parade Elephantesque
Korbo
Descarcă programul FITS 2009 aici.

1 comentariu

  • Poze si filme de la FITS 2009
    [membru], 02.06.2009, 20:35

    Poze de la festival puteti gasi la adresa de mai jos (inclusiv poze cu Parade Elephantesque):

    http://www.sibiul.ro/poze-sibiu/festivalul-international-de-teatru-sibiu-2009/228/1/

    http://www.sibiul.ro/poze-sibiu/fits-2009-parade-elephantesque/230/1/

    Filme HD de la spectacolele din cadrul FITS 2009 la adresa:

    http://www.sibiul.ro/sibiu-videos/festivalul-international-de-teatru-sibiu-2009_11.html

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus