Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Angels & Demons

Întrebări şi răspunsuri - Angels & Demons


Hotnews.ro, iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Da, ştiu că Angels & Demons / Îngeri şi demoni rulează de ceva timp, da, ştiu că e "entertainment", dar am o listă întreagă de lucruri pe care nu le înţeleg. Le-am trecut aici, cu liniuţă de la capăt şi cu răspunsuri probabile. Filmul lui Ron Howard te pune, într-adevăr, pe gânduri:)

Iată de ce-urile:

Sageata De ce Robert Langdon (Tom Hanks), expert în descifrarea simbolurilor şi profesor la Harvard, nu ştie italiană şi latină, astfel încât se roagă de unul şi de altul să-i traducă din textele secrete aflate în arhiva Vaticanului? Pentru că nu foloseşte la Harvard decât piscina?

De ce, totuşi, Robert Langdon vorbea mai multe limbi străine în Da Vinci Code / Codul Da Vinci? Pentru că acţiunea din Angels & Demons e anterioară celei din Da Vinci Code, cu alte cuvinte savantul a învăţat între cele două filme?

Sageata Dacă acţiunea din Angels & Demons e posterioară celei din Da Vinci Code, după cum se pare că a dorit Ron Howard, e posibil ca Robert Langdon să fi făcut buba la cap alunecând pe cimentul ud de la Harvard?

Sageata De ce personajele se adresează unele altora după structura "aţi întrebat - vă răspundem"? De ce trebuie să ne explice acţiunea? Oare pentru că aşa au considerat scenariştii că e mai simplu să disemineze informaţia printre neuronii noştri uscaţi?

Sageata De ce în filmele americane omul de ştiinţă are cunoştinţe din toate ştiinţele? Aici, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) e fizician, dar ştie exact care sunt efectele supradozării cu un anumit medicament folosit de unul dintre prelaţi. Poate pentru că e datoria ei morală, ca unic om de ştiinţă de pe ecran?

Sageata Totuşi, de ce nu cunoaşte Robert Langdon nicio limbă străină? Măcar italiana, dacă latina e moartă de mult.

Sageata De ce în secvenţa de la început Vittoria Vetra intră în panică la vederea colegului ucis, dar nu se gândeşte să verifice fiolele de antimaterie? Pentru că s-a gândit că e un aparat de filmat lângă ele care va surprinde stativul gol?

Sageata De ce, către final, Vittoria şi Robert aleargă suficient de încet în urma părintelui Camerlengo McKenna (Ewan McGregor) cât să nu-l prindă nici măcar de-un picior când se urcă în elicopter? Pentru că Vittoria e pe tocuri?

Sageata De ce principalul talent al lui Robert Langdon e să ghicească direcţia pe care o indică diversele săgeţi şi degete ale statuilor? Pentru că ştie că ele pot arăta luna şi nu numai?

Sageata De ce de fiecare dată când apare Armin Mueller-Stahl într-un film american ştim încă de la început că joacă un personaj dubios? Pentru că Max von Sydow era ocupat (cu un alt film american)?

Sageata De ce Angels & Demons e un ghid turistic al Romei care bifează aproape toate locurile de interes şi ne livrează "discret" elemente de cultură generală (amestecate, la derută, cu elemente fictive)? Ca să nu se mai ducă turiştii americani la Termele lui Caracalla cu prosopul la gât şi să întrebe "Unde e duşul?" (Nu râdeţi, e pe bune!)

Sageata Totuşi, de ce lipseşte Colosseumul? Poate pentru că s-a crezut că nu e la Roma?

Sageata De ce, după ce se anunţă că există o bombă în Piaţa Sf. Petru, oamenii vin în număr tot mai mare, potrivit unui reporter TV, "ca să vadă ce se întâmplă"? Pentru că ştiu din alte filme americane că cineva până la urmă tot va dezamorsa bomba sau o va detona în altă parte?

Sageata De ce criminalul ameninţă că îi va ucide pe cei patru cardinali în public, dar numai pe doi dintre ei încearcă să-i omoare în văzul lumii (unul în Piaţa Navona cu puţină lume, celălalt în Piaţa Sf. Petru, plină)? Pentru că s-a gândit că "public" înseamnă că vedem noi?

Sageata De ce scenariştii, atunci când eşuează în construirea nuanţată a unui personaj negative, răsucesc ameţitor la final intriga, cu tot cu polaritatea personajelor, astfel încât să ne convingă că rău era personajul la care ne aşteptam mai puţin? Pentru că nu ştiau de la început care e personajul negativ?

Sageata De ce defunctul papă, care l-a adoptat de mic pe McKenna, l-a trimis să înveţe să zboare? Pentru că ştia că într-un moment crucial al vieţii va trebui să piloteze un elicopter? (Deci ştia şi că Robert Langdon va veni la Roma.)

 Toate articolele despre Angels & Demons


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 Îngerii şi demonii lui Dan Brown - Angels & Demons, Andreea Chiriac Hentea
 Blockbuster în poleială - Angels & Demons, Filip-Iosif Columbeanu
 Ca la şcoală (aia de arieraţi) - Angels & Demons, Mihnea Columbeanu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer