Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Two Lovers

Biografii sentimentale - Two Lovers


Şapte Seri, august 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
S-ar putea să nu vă tenteze sinopsisul acestui film. Nu pare a fi prea multă culoare în povestea unui burlac (Joaquin Phoenix) care la peste 30 de ani încă mai locuieşte cu părinţii şi care, suspendat între o copilărie neterminată şi o maturitate maniaco-depresivă, pendulează între o dragoste nebunească, imposibilă şi o iubire cuminte cu miros casnic.

Ar trebui să mai ştiţi că nu e o dragosteală prostească de vară, nu e comedioară şi, pe scurt, nu e nimic strident în Two Lovers al lui James Grey. E în primul rând ultimul film în care îl puteţi vedea pe Joaquin Phoenix (asta dacă se ţine de promisiune şi renunţă la actorie în favoarea rap-ului). În care, condus de un regizor care simte lucrurile dincolo de latura lor tehnică, joacă absolut perfect. Pe lângă restul distribuţiei pe cât de atent punctată, pe atât de strălucitoare, Phoenix este intens, halucinant şi pare că duce cu el anxietăţile din rolurile anterioare, obscuritatea din viaţa lui publică, tarele psihologice ale eroilor dostoievskieni (povestea e inspirată de Nopţile albe ale lui Dostoievski).

Leonard este un tip cu o biografie sentimentală clară, care renunţă la partida salvatoare aranjată de părinţi (Vinessa Shaw) şi găseşte în găseşte în viaţa complicată a lui Michelle (Gwyneth Paltrow, vecina hot, consumatoare de droguri, încurcată cu un tip însurat) proiecţia propriei dezordini. Şi, conform regulii, cu cât ceva e mai interzis / diferit, cu atât e mai incitant. James Grey aşază în tot jocul ăsta detalii, nuanţe, intensităţi care fac diferenţa dintre un lucru banal şi o operă de artă. A must-see!
 Toate articolele despre Two Lovers


1 comentariu

  • Two Lovers ...
    Luka D, 28.09.2010, 15:16

    Vazut.
    Atmosfera mi s-a parut extrem de inchisa.
    Dar review-ul tau mi-a placut mai mult decat filmul in sine. :)

Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Iulia David


Alte articole

 Sentimente umane, fără faţade cosmetizate - Two Lovers, Andreea Chiriac Hentea
 Intersecţii în dragoste - Two Lovers, Lucian Maier
 Melodramă idiş - Two Lovers, Alex. Leo Şerban
 Legături bolnăvicioase - Two Lovers, Andrei Gorzo


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer