Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Amintiri din Epoca de Aur

Amintiri din Epoca de Aur are premiera la Festivalul de la Toronto, 2009


septembrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pe 15 septembrie 2009, Amintiri din Epoca de Aur urmează să aibă premiera internaţională la Toronto, cel mai important festival pentru distribuitorii de film nord-americani. După proiecţie, regizorul Cristian Mungiu, prezent la festival, va răspunde la întrebările publicului şi ale jurnaliştilor.

Amintiri din Epoca de Aur, filmul colectiv scris de Cristian Mungiu, va rula în România sub forma a două filme distincte care vor fi proiectate în cinematografe la distanţă de o lună. Prima parte, comedia Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!, va putea fi văzută începând din 25 septembrie 2009 in Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Bacău şi Piteşti. Partea a doua, Dragoste în timpul liber va rula în cinematografe din 23 octombrie 2009.După premiera mondială, care avut loc la Cannes, Amintiri din Epoca de Aur a primit distincţia pentru cel mai apreciat film de către spectatori la festivalul de film Transilvania din Cluj (TIFF). Pelicula a fost proiectată în deschiderea festivalurilor de film din Sarajevo şi La Rochelle, urmând să fie prezentată până la sfârşitul anului în numeroase festivaluri internaţionale: Londra, Pusan, Varşovia, Goa.

Între 13 şi 18 octombrie 2009, regizorul Cristian Mungiu va fi oaspetele special al festivalului de film Lumière din Lyon, aflat sub patronajul delegatului general al festivalului de film de la Cannes, Thierry Fremaux.

****
Cu ocazia avanpremierei româneşti a filmului Amintiri din Epoca de aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa! - care se va desfăşura pe 24 septembrie 2009 -, va avea loc şi vernisajul unei expoziţii de fotografie din perioada anilor '80, semnată Andrei Pandele.

Premiera filmului va avea loc la cinematograful Studio din Bucureşti, iar expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului pe toată durata de prezentare a filmului, până pe 9 noiembrie 2009.

Andrei Pandele, de profesie arhitect, este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români, fotografiile sale despre perioada comunistă fiind expuse în numeroase ţări în ultimii ani.

Mai multe detalii despre film puteţi afla de pe site-ul www.amintiridinepocadeaur.ro.
 Toate articolele despre Amintiri din Epoca de Aur


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 9 - Anul 2009, Iulia Blaga
 Amintiri din Epoca de Aur cu subtitrări în engleză şi franceză, Comunicat de presă
 Maximalist, despre minimalismul de gen - Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber, Valerian Sava
 Legende urbane şi adevăruri umane - Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber, Mihai Fulger
 Alte amintiri, aceeaşi epocă - Amintiri din Epoca de Aur 2: Dragoste în timpul liber, Andreea Chiriac Hentea
 Toate articolele despre Amintiri din Epoca de Aur


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer