octombrie 2009
Festivalul Național de Teatru 2009
Prezenţa secţiunii Debut începe în FNT 2009 la cel mai dinamic teatru independent din Bucureşti şi anume Teatrul LUNI de la Green Hours. Astfel sâmbătă, 31 octombrie 2009 şi duminică, 1 noiembrie 2009, de la ora 22.00, veţi putea vedea Faceţi loc!, un text scris de Mihaela Michailov şi regizat de David Schwartz. Cristina Modreanu, selecţionerul unic FNT 2009 a văzut în acest spectacol "este expresia revoltei unei generaţii faţă de aparatul de stat incompetent şi indiferent la problemele oamenilor obişnuiţi."

Miercuri, 4 noiembrie 2009 şi joi, 5 noiembrie 2009, de la ora 22:00, tot la Teatrul LUNI de la Green Hours, se va juca spectacolul Concreţii, după Vladimir Sorokin, regia Alexandru Mihăescu, unde povestea e simplă: trei tineri ies pentru o noapte de clubbing, care implică vizite repetate la Arhive Literare, la care se conectează pentru a consuma opere literare clasice. Cum consumă şi ce rămâne după aceea, vă invităm să descoperiţi.

Ambele spectacole sunt producţii ale Teatrului LUNI de la Green Hours.

Bogdan Georgescu (dramaturg) şi din nou David Schwartz (regizor) vă aşteaptă vineri, 6 noiembrie 2009, de la ora 18:00 şi ora 21:00, la Teatrul Naţional, Sala Atelier - România! Te pup., un spectacol despre care Cristina Modreanu scrie: "Scriitura lui Bogdan Georgescu este foarte proaspătă şi curajoasă, ambiţionând să creeze forma spectacolului încă de la nivelul textului. E vorba despre câţiva actori care, după ce se prezintă publicului, (...) creează legăturile dintre scene prin elaborarea unei coloane sonore pentru spectacol cu sunete provocate prin lovirea unor obiecte casnice." Spectacolul este produs de Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Vineri, 6 noiembrie şi sâmbătă, 7 noiembrie 2009, de la ora 22:00, la Club La Scena, Teatrul Arca va prezenta Hipioţi şi Bolşevici, de Amiel Gladstone, în regia lui Felix Crainicu, un spectacol al cărui laitmotiv este "Cum poţi să-l faci pe Dumnezeu să râdă? Povesteşte-i planurile tale".

Ultimul spectacol propus în acest an la secţiunea Debut este Pool (no water) de Mark Ravenhill, în regia Alexandru Mihăescu, produs de Teatrul German de Stat din Timişoara, care se va juca duminica, 8 noiembrie 2009, de la ora 18:00 şi 20:30, pe scena Sălii Atelier a Teatrului Naţional. "Concepţia regizorului este ca spaţiul de joc să dubleze pereţii unei galerii de artă în care, uneori, personajele să devină chiar exponatele.", precizează Cristina Modreanu, critic de teatru şi selecţioner unic FNT 2009.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus