noiembrie 2009
Seamănă leit, îi cheamă la fel, sunt talentaţi şi poartă un nume celebru în istoria muzicii. Cântă rar împreună, aşa că nu rataţi ocazia de a-i vedea la Sala Radio, vineri, 13 noiembrie 2009, la ora 19.00. Mădălin Voicu tatăl va dirija Orchestra Naţională Radio, iar Mădălin Voicu fiul va fi solist la pian. Programul este pe gustul oricărui meloman: Beethoven, Uvertura Egmont, op. 84, Concertul nr. 1 în do major pentru pian şi orchestră, op.15 şi Simfonia a VII-a în la major, op. 92.

Fiu al celebrului violonist Ion Voicu, Mădălin Voicu a absolvit Academia Naţională de Muzică "Ciprian Porumbescu", clasa de vioară, Bucureşti. A beneficiat de burse pentru studierea artei dirijorale la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A fost profesor şi dirijor la Academia "Attatürk" şi profesor de muzicologie la Conservatorul din Izmir, Turcia. Este dirijor al Orchestrei Simfonice "Oltenia" din Craiova şi al Orchestrei Simfonice din Ploieşti, iar din anul 1995 director şi dirijor al Orchestrei de Cameră Bucureşti "Ion Voicu". În 1995 a făcut parte din directoratul Festivalului Internaţional "George Enescu". Este membru de onoare activ al Academiei franceze de arte, ştiinţe şi litere, membru al Fundaţiei internaţionale "Ion Voicu" şi membru al Fundaţiei internaţionale "Cult". A susţinut numeroase turnee artistice în ţară şi în străinătate şi a realizat înregistrări audio şi video cu lucrări de muzică clasică.

Mădălin Voicu Jr. este licenţiat al Universităţii "Spiru Haret" - Facultatea de Muzică. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Tatiana Nicolaeva şi Fausto Zadra la Mozarteum (Salzburg). Talentul tânărului pianist a fost recunoscut prin premii obţinute la concursuri naţionale sau internaţionale. La vârsta de zece ani, Mădălin Voicu Jr. se număra printre laureaţii Concursului Lira de Aur (Suceava), iar un an mai târziu câştiga Premiul I la Concursul Internaţional Città di Catanzzaro (Italia). Debutul solistic, la 15 ani, a avut loc într-un concert eveniment cu Orchestra de Cameră Radio, dirijată de tatăl său Mădălin Voicu. În acelaşi concert a evolut şi eminentul violonist Ion Voicu, bunicul tânărului interpret. Cariera sa solistică include apariţii în concerte cu orchestrele filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Satu-Mare, Iaşi, sub bagheta dirijorilor Ovidiu Bălan, I. Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea. A susţinut cu succes recitaluri de pian în diverse formule (solo sau alături de formaţii camerale) în ţară, dar şi în Turcia, Italia, Franţa, Austria. În prezent este profesor de pian la Liceul de Muzică "George Enescu".

Biletele se găsesc la casa de bilete din str. General Berthelot, nr. 60-64, tel. 021 303 1428, 021 314 6800.

Puteţi găsi detalii despre stagiunea de concerte 2009-2010 a Orchestrelor şi Corurilor Radio accesând pagina de internet www.srr.ro, link Orchestre şi coruri.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus