noiembrie 2009
Proiectul Înainte sau după cutremur? expune o modalitate de abordare a istoriei dansului contemporan românesc. Proiectul se concentrează pe revizitarea unui spectacol controversat în anii '60 - Ciocanul fără stăpîn, creat de Stere Popescu, pe dezbateri legate de tematica arhivei, pe instalaţii, interviuri live, pe creatori şi teoreticieni deveniţi arhive vii şi performative.

"Cutremurul din 4 martie 1977 este, în foarte multe discuţii despre circumscrierea unui eveniment de dans, singurul reper invocat fără dezacorduri majore, singura dată recuperabilă, care identifică un punct cert în harta memoriei private şi colective." (Mihaela Michailov)

Proiectul Înainte sau după cutremur? este parte a cercetării What to affirm? What to perform? şi se va desfăşura la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti în perioada 13 -15 noiembrie 2009.

Programul internaţional What to affirm? What to perform? este organizat la iniţiativa Tanzquartier Wien în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centre for Drama Art Zagreb şi Revista Maska - Ljubljana, în cooperare cu Allianz Kulturstiftung.

Programul proiectului
Vineri, 13 noiembrie 2009

18.30, sala Rondă - Prezentarea proiectului Înainte sau după cutremur?
Invitaţi - Irina Severin, Mihaela Michailov, Vava Ştefănescu, Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea, Brynjar Badlien, Florin Flueraş
După prezentare - intervenţie în spaţiul public - Manuel Pelmuş - Une certain ligne...

Sîmbătă, 14 noiembrie 2009

17.30, sala Rondă - Irina Severin prezintă rezultatele cercetării sale asupra Ciocanului fără stăpîn şi a vieţii lui Stere Popescu
19.00, sala Rondă - The hammer without a master (premieră)
20.00, sala Rondă - Discuţie cu Sanda Agalides despre Ciocanul fără stăpîn şi Stere Popescu

Duminică, 15 noiembrie 2009

17.30, sala Rondă - interviu live realizat de Mihaela Michailov cu Liana Tugearu
19.00, sala Rondă - interviu live realizat de Mihai Mihalcea cu iniţiatorii grupului Contemp - Sergiu Anghel şi Adina Cezar
20.30, sala Rondă - The hammer without a master (premieră)

În spaţiul CNDB - Scoate-o pe Ana din zid - instalaţie creată de Vava Ştefănescu. Instalaţia se va deschide vineri, 13 noiembrie 2009, şi poate fi văzută pe toată durata proiectului, între orele 16.00 - 22.00.

Bilete şi rezervări
Preţul unui bilet pentru spectacolul The Hammer without a master este de 10 lei/7 lei redus pentru profesionişti, studenţi, elevi, pensionari.
Biletele se pot achiziţiona de la sediul CNDB înainte de începerea spectacolelor.
Rezervări se pot face la tel. 021 312 80 09 şi la adresa de e-mail [email protected] fiind valabile doar după confirmarea scrisă din partea organizatorilor.
Nu se pot face rezervări prin e-mail în ziua reprezentaţiilor.

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Suplimentul de cultură, Port.ro, HotNews, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucureşti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Fabrik
Un eveniment prezentat de Mediafax.ro