decembrie 2009
Cvartet pentru o lavalieră
Spectacolul Cvartet pentru o lavalieră s-a întors de la Bienala de Dans / Charleroi unde s-a bucurat de un real succes pe scenele Les Ecuries (Charleroi) şi La Raffinerie (Bruxelles).

Pe 3 decembrie 2009, ora 20.00, The ARK - Bursa Mărfurilor (Calea Rahovei 196 A, Uranus-Rahova) va găzdui ultima reprezentaţie a spectacolului din 2009! Intrarea este liberă, iar spaţiul e suficient de mare.

Cvartet pentru o lavalieră - a fost creat în anul 2008, fiind o producţie independentă, realizat cu sprijinul LiterNet şi Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Magnum. A fost prezentat cu succes de peste 20 de ori în ţară şi în cadrul mai multor festivaluri internaţionale.
concept/autor: Vava Ştefanescu
co-autori/performeri: Mihaela Dancs, Carmen Coţofana, Mihai Mihalcea
sound performer: Julien Trambouze

Cvartet... e un joc de-a irepetabilitatea actului existenţial. De fiecare dată cînd se găsesc închişi între cei patru pereţi ai cabinei, cei trei dansatori refac un univers al tuturor posibilităţilor. Au reuşit să abandoneze tot ce înseamnă reflex coregrafic, cel al condiţiei lor de dansatori. Nimic nu e fixat, totul e improvizaţie. Există o permanentă tensiune a puterii înăuntrul cabinei telefonice, a echilibrului între genuri/sexe, forţă fizică şi morală, rezistenţă la energia invadatoare a privirii "de dincolo". Tensiune al cărei numitor comun e solidaritatea în izolare, şi care se prelungeşte în afară zidului de sticlă, în ochiul receptorului, condamnat la non-intervenţie. (Iulia Popovici, Ziua)

Cvartet pentru o lavalieră naşte de fiecare dată alte stări. Îţi rămîne întipărit în minte, nu te lasă să te gîndeşti la altceva, te încremeneşte, te închide în afară cabinei, înăuntrul ei, te urcă pe ea, nu te lasă să respiri, îţi oferă starea de bine, pe cea de rău, apoi din nou pe cea de bine. (...) Interpretările sînt infinite, cele trei corpuri se reconstruiesc de fiecare dată altfel, comunică altfel între ele, cu corpul sonor, cu noi, cu cei patru pereţi, cu gaura din tavan. Faceţi-vă timp pentru ora de Cvartet pentru o lavalieră. Va fi o oră "intensiv" de trăiri. (Daria Ghiu, LiterNet)

Regia: Vava Ştefanescu Cu: Mihaela Dancs, Carmen Coţofană / Istvan Teglas, Mihai Mihalcea / Adrian Stoian, Julien Trambouze / Vlaicu Golcea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus