decembrie 2009
Solistul Orchestrelor şi Corurilor Radio Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius-Elder-Voicu vor fi prezenţi din nou pe scena Studioului de Concerte "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune, la recitalul final de la Bucureşti al Turneului Naţional MusicON LG susţinut de Romanian Piano Trio, sâmbătă 12 decembrie 2009, ora 19:00 (biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete din str. Gral Berthelot 60-64, sect. 1, Bucureşti).

A mai rămas mai puţin de o săptămână până la finalul celei de a patra ediţii a Turneului Naţional MusicON LG. Cunoscuta formaţie Romanian Piano Trio continuă periplul muzical naţional, cu recitaluri la Bistriţa, Cluj Napoca, Constanţa, Piteşti şi Bucureşti. Cei trei artişti, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail prezintă un program încântător, echilibrat, în care umorul şi buna dispoziţie din muzica lui Haydn se îmbină admirabil cu pasiunea romanticului Mendelssohn.

"Am realizat că această ediţie a turneului MusicON LG este una cu totul specială: munca noastră care a început în urmă cu aproape 5 ani a început să dea roade. În toate sălile în care am cântat, în licee, în şcoli, am fost primiţi cu entuziasm, bucurie şi multă, multă căldură de spectatori tineri, care iubesc muzica şi frumosul. Am fost, alături de colegii mei, martor al unor momente impresionante: săli arhipline care se ridică în picioare, aplaudând muzica lui Haydn şi a lui Mendelssohn", a declarat Horia Mihail, pianistul formaţiei şi Preşedinte al Asociaţiei Culturale Accendo, organizator al acestui turneu. Între partenerii acestui turneu se găsesc Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Cele mai noi informaţii despre turneul din acest an vor putea fi vizualizate accesând site-ul www.musiconlg.ro, iar fanii vor putea trimite mesaje direct artiştilor, în cadrul unei secţiuni speciale de blog.

Membrii formaţiei Romanian Piano Trio sunt reprezentanţi ai unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate. Astfel, pianistul Horia Mihail revine în România ca solist concertist al Filarmonicii din Braşov, după ce între anii 1999 şi 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americană din Boston; violonistul Alexandru Tomescu este în prezent solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, după ce a dobândit o solidă experienţă sub îndrumarea lui Tibor Varga în Elveţia şi la Dallas, Texas, iar Răzvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzică din Bucureşti, care a obţinut în anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music în Cambridge, Massachussets, este cadru didactic la Universitatea Transilvania din Braşov. Având deja o mare experienţă în muzica de cameră, cei trei artişti au decis să formeze un trio permanent, ideea care îi uneşte fiind, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală.


(Alexandru Tomescu)


(Horia Mihail)


(Răzvan Suma)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus