Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici muzică  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Finalul Turneului MusicON - LG 2009


decembrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sâmbătă, 12 decembrie 2009, la Studioul "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune, în faţa unui public extrem de cald şi neaşteptat de numeros, au răsunat ultimele acorduri ale celei de a patra ediţii a Turneului MusicON - LG 2009. Cunoscuta formaţie Romanian Piano Trio alcătuită din Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Horia Mihail a prezentat publicului bucureştean un program alcătuit din două trio-uri de Joseph Haydn şi cel de-al doilea trio de Felix Mendelssohn.

Început la Craiova în urmă cu şapte săptămâni, turneul a cuprins 18 recitaluri şi 4 concerte simfonice în 17 oraşe din România şi în Bucureşti. Romanian Piano Trio a străbătut doar în acest turneu 4992 de kilometri, fiecare dintre cei trei solişti având şi multe alte angajamente în această perioadă, atât în ţară cât şi peste hotare. În ciuda programului deosebit de stresant şi a lipsei unor condiţii de confort (şofer, manager, etc.), Romanian Piano Trio a reuşit să atragă ovaţiile spectatorilor din toate oraşele vizitate, reuşind să ridice în picioare la propriu absolut toţi spectatorii.

"Beethoven spunea că muzica îi face pe oameni mai buni. M-am convins de acest lucru văzând bucuria de pe celor care ne-au auzit în concertele din turneul MusicON LG 2009. O data în plus am arătat românilor că de muzica clasică se poate bucura oricine, nefiind nevoie de diplome pentru asta, doar de urechi şi o inimă deschisă. Muzica lui Haydn şi Mendelssohn a fost la ea acasa nu doar pe scenele consacrate din Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi, ci şi la Brad, Oneşti sau Câmpina, adică peste tot unde sunt iubitori de muzică" a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

"Deşi extrem de solicitantă atât din punct de vedere fizic cât şi emoţional, prima parte a stagiunii curente - ce a cuprins şi cele 22 de concerte din cadrul Turneului MusicON - LG - a luat sfârşit lăsând în urmă un sentiment de împlinire şi satisfacţie. Sunt dator să mulţumesc celor ce ne-au ajutat să realizăm această a patra ediţie: sponsorii LG Electronics şi Banca Comercială Română, partenerii media TVR Cultural, Radio România Cultural şi Radio România Muzical, ARBO Media, Vision Media, AdEvolution şi Mindshare. Am discutat cu colegii mei, Răzvan şi Alexandru, despre proiectele noastre din viitorul apropiat schiţând deja MusicON - LG 2010. Turneul se va desfăşura într-un format nou, mult mai dinamic, mai interesant. Fanii Romanian Piano Trio şi nu numai ei vor avea parte de multe surprize", spune Horia Mihail, pianistul formaţiei.

Cu ocazia acestui turneu, Romanian Piano Trio a lansat cea mai recentă înregistrare, cea a ultimului concert al turneului MusicON - LG din 2008, Beethoven - Live la Ateneu, realizată de casa de discuri Sonoro Records. CD-ul poate fi comandat contactând Asociaţia Culturală Accendo la [email protected] Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oltea Şerban-Pârâu


Alte articole

 Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer