Opera Naţională Bucureşti continuă tradiţia organizării unei seri speciale în noaptea de Anul Nou. De această dată iubitorii muzicii clasice se vor bucura de o reprezentaţie cu opereta Liliacul (Johann Strauss) - producţie (scenografie şi regie) a celebrului teatru Covent Garden -, desfăşurat sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta. Ora de începere a spectacolului este 18.00.
Invitatul special al serii va fi tenorul Alfredo Pascu (în rolul Eisenstein). Alături de acesta vor cânta artiştii ONB Crina Zancu (Rosalinda - debut), Paul Basacopol (Franck), Mihaela Işpan (Orlofsky - debut), Vlad Miriţă (Alfred), Ionuţ Pascu (Falke), Vasile Chişiu (Blind - debut), Mihaela Stanciu (Adela), Cristina Eremia (Ida) şi vor evolua soliştii de balet Monica Petrică, Bianca Stoicheciu, Bogdan Cănilă. Îşi vor da concursul orchestra, corul - pregătit de maestrul Stelian Olariu şi ansamblul de balet al teatrului.
Aceia dintre spectatori care vor alege să rămână şi la masa de Revelion, vor avea prilejul să petreacă ore memorabile şi să asiste la focurile tradiţionale de artificii de la miezul nopţii. Surprize deosebite sunt pregătite pentru participanţii la această seară unică din an.
"Maratonul Operei" înseamnă spectacolul Liliacul de Johann Strauss, tombola de Anul Nou, masa festivă şi alte surprize. Pachetul de Revelion include: masa festivă (490 lei), tombola (15 lei) şi preţul biletului la spectacol, fixat în funcţie de categoria aleasă. Înscrierile au început în data de 16.11.2009. Pachetele rezervate după 01.12.2009 se achită în termen de 3 zile. Pachetele sunt puse în vânzare până la data de 15.12.2009.
Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi pe site-ul www.bilet.ro.
Detalii pot fi obţinute la telefon 021.310.26.61.
Liliacul - Scurtă prezentare:
Actul I. Rentierul Gabriel von Eisenstein va trebui să petreacă 8 zile la închisoare pentru că a lovit un poliţist - prilej binevenit pentru soţia lui, Rosalinda, de a-l întâlni pe Alfred, tenorul etern îndrăgostit. Situaţia ia o întorsătură neaşteptată, pentru că notarul Falke a pus la cale o farsă pentru a-şi lua revanşa în faţa lui Eisenstein care, după un bal mascat, îl abandonase pe o banca în parc, astfel încât întreg oraşul, văzându-l dormind în costumul de liliac, l-a botezat "Doctorul Liliac". Falke îl convinge pe Eisenstein să amâne prezentarea la închisoare pentru a merge la balul Prinţului Orlofsky, unde va face noi cuceriri şi va întâlni şi irezistibili "şoricei". Adela primeşte şi ea o invitaţie la bal, iar Rosalinda rămâne singură cu Alfred care, instalat "în halat şi papuci", este luat drept Eisenstein şi dus la închisoare. Rosalinda este şi ea invitată la bal, dându-se drept contesă maghiară, pentru a nu fi recunoscută de soţul său.
Actul II. La doar 20 de ani, Prinţul este plictisit şi blazat, dar Falke îi promite că se vor distra cu adevărat în acea noapte.
Actul III. Frosch bea din belşug şi filosofează asupra îndatoririlor sale, certându-se, totodată, cu Alfred care, în celula sa, cântă arii din opere. Apare directorul închisorii, obosit după petrecere. Eisenstein soseşte şi el pentru a se prezenta la arest şi, în sfârşit, în scenă intră Rosalinda, Orlofsky şi ceilalţi oaspeţi ai balului. Eisenstein vede acum că totul, de la invitaţia pentru bal, până la prezenţa lui Alfred în casa lui, a fost pus la cale de doctor. Până la urmă, soţii se împacă şi totul se termină cu bine.