ianuarie 2010
Eu când vreau să fluier, fluier, lungmetrajul de debut al lui Florin Şerban, produs de Cătălin şi Daniel Mitulescu, a fost selecţionat în Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2010, una dintre cele mai importante competiţii mondiale a industriei de film, în care nici un regizor român nu a mai fost prezent de 17 ani. Lungmetrajul produs de Strada Film concurează cu alte 24 de producţii internaţionale, printre care The Ghost Writer, al lui Roman Polanski. Martin Scorsese îşi va prezenta în cadrul Selecţiei Oficiale cea mai recentă producţie, Shutter Island.

Strada Film a produs şi scurtmetrajul O zi bună de plajă, care a câştigat Ursul de Aur în 2008.

"De când m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine", spune co-scenaristul şi producătorul filmului, Cătălin Mitulescu. "Filmul e foarte puternic. O să vă surprindă. Competiţia la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla pentru a fi lansat.", adaugă el.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind "Jupân". Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. Află că mama lui s-a întors acasă după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii... Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

"Eu când vreau să fluier, fluier este un film despre adolescenţă şi dragoste", spune regizorul Florin Şerban. "Este povestea unui puşti aflat într-o situaţie limită, un puşti care vrea să iubească, vrea să îşi facă datoria." Florin Şerban, care debutează acum în lungmetraj, a studiat regia de film la UNATC şi la Columbia University, New York.

O co-producţie Strada Film care a mai produs filmele Ryna şi Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Film I Vast (Suedia, co-producător al filmelor lui Lars von Trier, Dogville, Manderlay, Dancer in the Dark), The Chimney Pot (Suedia, printre cele mai active studiouri de post-producţie, colaborează cu Madonna, Robbie Williams, Moby, Suede şi Lady Gaga) şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eu când vreau să fluier, fluier este scris de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban pe baza unei piese de Andreea Vălean şi este reprezentat pe plan internaţional de Celluloid Dreams. Filmul va intra în circuitul cinematografelor din ţară imediat după festivalul de la Berlin.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus