Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Berlin, 2010

Florin Şerban cotat mai bine decît Polanski - Festivalul de film de la Berlin, 2010


februarie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul Eu când vreau să fluier, fluier a fost aplaudat îndelung ieri seară (13 februarie 2010) în cadrul premierei de la festivalul de film din Berlin. După ce a urmărit în linişte deplină filmul, publicul a aplaudat în ritmul melodiei de pe genericul de final şi echipa filmului a urcat pe scenă.

Presa internaţională l-a luat deja în calcul ca pe unul dintre favoritele competiţiei. Screen Daily îl descrie ca un film "crud, extraordinar". Variety laudă capacitatea filmului de a reda subtil şi emoţionant viaţa în închisoare. Actorul debutant din rolul principal, George Piştereanu este apreciat pentru capacitatea cu care "trece dincolo de încăpăţînarea personajului pe care îl joacă, reuşind să capteze şi vulnerabilitatea şi deznădăjduirea tînărului de 18 ani care încă nu ştie ce înseamnă consecinţele, iar cele două confruntări violente cu mama (Clara Vodă) sunt clar punctele forte ale filmului" (Screen Daily) Cuvintele de laudă sunt valabile şi pentru Ada Condeescu (rolul principal feminin): "E făcută pentru marele ecran şi lasă spectatorul să vadă toate nuanţele stărilor ei contradictorii: frică şi în acelaşi timp atracţie pentru cel ce o ia prizonieră".

Ziarul german Spiegel, care monitorizează îndeaproape Festivalul de la Berlin susţine că Eu când vreau să fluier, fluier este cîştigătorul zilei de ieri. "Este un film mic, dar mai bun decît Scorsese. Florin Şerban şi actorul George Piştereanu surprind spiritul tinereţii, între visuri şi tristeţe".

La Berlin, filmul beneficiază de un buzz formidabil. În Screen, criticii britanici îl cotează cu 3 puncte, în timp ce The Ghost Writer al lui Roman Polanski are doar 2,8.
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2010


0 comentarii

Spacer Spacer