Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Caravana cinematografică

Caravana Cinematografică - în competiţia Festivalului de Film de la Sofia, 2010


martie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul Caravana Cinematografică, în regia lui Titus Muntean, a fost selectat în competiţia internaţională a celei de-a 14-a ediţii a Festivalului de Film de la Sofia, desfăşurată în perioada 5-25 martie 2010.

Filmul va concura alături de alte 11 producţii internaţionale, printre care se numără şi Nowhere boy, în regia lui Sam Taylor-Wood, Eastern Plays a lui Kamen Kalev sau One war , regizat de Vera Glagoleva.

De asemenea, în perioada 25 martie- 2 aprilie 2010, Caravana cinematografică va fi prezentat şi la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Praga- Febio Fest.

Caravana Cinematografică este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor '60, într-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de un activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Deşi, iniţial, oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător.

Mircea Diaconu, Dorian Boguţă şi Iulia Lumânare sunt câţiva dintre actorii care se regăsesc în distribuţia acestei pelicule.

Caravana Cinematografică este al doilea film de lungmetraj al regizorului Titus Muntean şi a fost prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan, desfăşurat în perioada 8-16 octombrie 2009.

Filmul este o coproducţie româno-germană între Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat şi beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi HBO.

Premiera în România este programată pentru 28 mai 2010. Toate articolele despre Caravana cinematografică


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Ce-a spus ardeleanul când a văzut girafa - Caravana cinematografică, Andreea Chiriac Hentea
 Text bun, film prost - Caravana cinematografică, Irina Trocan
 Corectitudine politică - Caravana cinematografică, Andrei Gorzo
 Grija zilelor ploioase - Caravana cinematografică, Violeta Ion
 Caravana Cinematografică se luptă pentru trofeul Flash Forward de la Pusan, 2009, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Caravana cinematografică


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer