Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Eu când vreau să fluier, fluier

Eu cînd vreau să fluier, fluier, cel mai bun Thriller de la Beaunne


aprilie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Eu cînd vreau să fluier, fluier a cîştigat Premiul pentru cel mai bun film din secţiunea New Blood a Festivalului Internaţional de Thriller din Beaunne, Franţa. Ceremonia de decernare a avut loc duminică seara, în Beaunne, unde actorul George Piştereanu a fost prezent pentru a ridica premiul.

În 2009, Premiul pentru cel mai bun Thriller în secţiunea New Blood a fost acordat filmului Bronson (Marea Britanie), cu Tom Hardy, unul dintre actorii principali din Rock'n'Rolla (în regia lui Guy Ritchie).

Secţiunea New Blood prezintă 5 filme care reinterpretează în maniera inovativă genul thriller. Eu cînd vreau să fluier, fluier a fost nominalizat în secţiunea New Blood, alături de The Killing Room (SUA), Slice (Thailanda), Teheran (Franţa), şi Walls (Israel).

În 2010, Festivalul a avut şi o secţiune dedicată lui Samuel L Jackson, în semn de tribut pentru întreaga carieră. Samuel L. Jackson a fost la Beaunne pentru a prezenta cîteva din cele mai iubite filme ale lui, printre care şi Pulp Fiction.

"Cu o seară înainte am fost la o petrecere şi nu-mi venea să cred că toată lumea ştia cine sunt, dar nu mă gândeam că o să luam premiu. Pe scenă, Preşedintele Juriului, regizorul Sam Karmann a spus că decizia juriului a fost unanimă şi că el crede că filmul va avea mare succes în Franţa. Deocamdată, eu mă bucur că filmul are succes în România" a declarat actorul George Piştereanu, proaspăt întors de la Beaunne.

În România, filmul se menţine în top, reuşind să adune în acest week-end aproape acelaşi număr de spectatori ca în week-end-ul premierei. Astfel, Eu cînd vreau să fluier, fluier are în total aproape 28.000 de spectatori, după doar două săptămîni de exploatare.

Sageata Citiţi piesa care a stat la baza scenariului filmului Eu când vreau să fluier, fluier, un volum publicat de Editura LiterNet.
 Toate articolele despre Eu când vreau să fluier, fluier


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 10 - Anul 2010, Iulia Blaga
 Eu când vreau să fluier, fluier a cucerit Suedia, Comunicat de presă
 George Piştereanu în cursa pentru Cel mai bun Actor European, 2010, Comunicat de presă
 Eu când vreau să fluier, fluier - piesă şi film, Andreea Chindriş
 Curaj - Eu cînd vreau să fluier, fluier, Eva Weissman
 Toate articolele despre Eu când vreau să fluier, fluier


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer