aprilie 2010
Eu când vreau să fluier, fluier
Eu cînd vreau să fluier, fluier a cîştigat Premiul pentru cel mai bun film din secţiunea New Blood a Festivalului Internaţional de Thriller din Beaunne, Franţa. Ceremonia de decernare a avut loc duminică seara, în Beaunne, unde actorul George Piştereanu a fost prezent pentru a ridica premiul.

În 2009, Premiul pentru cel mai bun Thriller în secţiunea New Blood a fost acordat filmului Bronson (Marea Britanie), cu Tom Hardy, unul dintre actorii principali din Rock'n'Rolla (în regia lui Guy Ritchie).

Secţiunea New Blood prezintă 5 filme care reinterpretează în maniera inovativă genul thriller. Eu cînd vreau să fluier, fluier a fost nominalizat în secţiunea New Blood, alături de The Killing Room (SUA), Slice (Thailanda), Teheran (Franţa), şi Walls (Israel).

În 2010, Festivalul a avut şi o secţiune dedicată lui Samuel L Jackson, în semn de tribut pentru întreaga carieră. Samuel L. Jackson a fost la Beaunne pentru a prezenta cîteva din cele mai iubite filme ale lui, printre care şi Pulp Fiction.

"Cu o seară înainte am fost la o petrecere şi nu-mi venea să cred că toată lumea ştia cine sunt, dar nu mă gândeam că o să luam premiu. Pe scenă, Preşedintele Juriului, regizorul Sam Karmann a spus că decizia juriului a fost unanimă şi că el crede că filmul va avea mare succes în Franţa. Deocamdată, eu mă bucur că filmul are succes în România" a declarat actorul George Piştereanu, proaspăt întors de la Beaunne.

În România, filmul se menţine în top, reuşind să adune în acest week-end aproape acelaşi număr de spectatori ca în week-end-ul premierei. Astfel, Eu cînd vreau să fluier, fluier are în total aproape 28.000 de spectatori, după doar două săptămîni de exploatare.

Sageata Citiți piesa care a stat la baza scenariului filmului Eu când vreau să fluier, fluier, un volum publicat de Editura LiterNet.

Regia: Florin Șerban Cu: Ada Condeescu, George Piștereanu, Mihai Constantin, Clara Vodă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus